Πορτογαλία: Συνάντηση για την επιστροφή στα γήπεδα!

Σε ακόμη μία Ευρωπαϊκή χώρα, γίνονται προσπάθειες και έχουν ξεκινήσει συναντήσεις, για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο λόγος για την Πορτογαλία, με την ομοσπονδία να ετοιμάζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σενάριο για παιχνίδια σε μία μόνο πόλη

Πορτογαλία: Συνάντηση για την επιστροφή στα γήπεδα!

Σε ακόμη μία Ευρωπαϊκή χώρα, γίνονται προσπάθειες και έχουν ξεκινήσει συναντήσεις, για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο λόγος για την Πορτογαλία, με την ομοσπονδία να ετοιμάζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Στην Πορτογαλία είχαμε συνάντηση κορυφής, με τον πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα, να έχει συνάντηση με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τους τρεις μεγάλους της χώρας (Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας)!

«Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία. Η εξέλιξη της πανδημίας μας κάνει αισιόδοξους», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φερνάντο Γκόμες, ο οποίος αποκάλυψε την πραγματοποίηση ακόμη μίας σύσκεψης, αύριο Πέμπτη, όπου θα γίνει προσπάθεια να καθοριστεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά και να οριστούν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορέσουν οι ομάδες και οι φυσικά οι παίκτες να επιστρέψουν στη δράση.

Όπως αναφέρουν οι Πορτογάλοι, εάν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πάλι, αυτό θα γίνει χωρίς την παρουσία θεατών στις εξέδρες ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες σε μία και μόνο πόλη.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, Χοσέ Μανουέλ Κονσταντίνο είπε πως «η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι όλες οι αθλητικές δραστηριότητες. Βέβαια η επιστροφή για τα ομαδικά αθλήματα είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, λήγουν στις 2 Μαΐου και όπως αναφέρουν οι Ίβηρες δεν θα υπάρξει παράταση.

Η Πορτογαλία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Υγείας κατέγραψε 295 νέα κρούσματα και 20 θανάτους λόγω του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό 948 συνάνθρωποί μας ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 24.322.