Αργεντινή: «Πάγωσαν» οι υποβιβασμοί για δυο χρόνια!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής αποφάσισε να βάλει τέλος στο ποδόσφαιρο μέχρι νεωτέρας, «παγώνοντας» όμως τους υποβιβασμούς για τα επόμενα δύο χρόνια. Από τον Ιανουάριο ξεκινάει η επόμενη αγωνιστική περίοδος. 

Αργεντινή: «Πάγωσαν» οι υποβιβασμοί για δυο χρόνια!

Είναι πλέον επίσημο το τέλος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Αργεντινή λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (AFA) ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο τόσο στην πρώτη κατηγορία (Superliga), αν και είχε ολοκληρωθεί για φέτος (με πρωταθλήτρια την Μπόκα Τζούνιορς), όσο και στις υπόλοιπες πέντε, «παγώνοντας» τους υποβιβασμούς για τα επόμενα δύο χρόνια.

Στην όλη κατάσταση τυχερές φανήκαν οι Χιμνάσια Λα Πλάτα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα αλλά και η Πατρονάτο με την Σεντράλ Κόρδοβα, που γλιτώνουν τον υποβιβασμό.

Από εκεί και πέρα δεν παγώνουν, όμω οι άνοδοι, όπερ σημαίνει ότι η πρώτη κατηγορία θα έχει 26 ομάδες το 2021 και 28 το 2022, εφόσον βεβαίως διεξαχθούν κανονικά.

Η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, κορονοϊού επιτρέποντος, κάτι που θα ισχύσει και για τα επόμενα χρόνια.