Παπασταθόπουλος: «Ούτε πάσες στις προπονήσεις της Άρσεναλ, πια»!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος περιέγραψε πως είναι οι προπονήσεις της Άρσεναλ, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού με τήρηση αποστάσεων και δίχως πάσες μεταξύ των παικτών...

Παπασταθόπουλος: «Ούτε πάσες στις προπονήσεις της Άρσεναλ, πια»!

Μια ιδέα για το πως είναι να προπονείται ένας ποδοσφαιριστής, υπό αυτές τις, πρωτοφανείς, συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Εκεί ο διεθνής Έλληνας κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ είπε για τις αποστάσεις που τηρούνται και ότι δεν ανταλλάσει μπαλιές με τους συμπαίκτες του!

«Η ομάδα μου ξεκίνησε προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο. Βέβαια ο ένας ποδοσφαιριστής από τον άλλον έχει μεγάλη απόσταση, γύρω στα 15 μέτρα. Έχουμε ξεκινήσει ανά ομάδες των πέντε παικτών, που βρίσκονται σε 15-20 μέτρα απόσταση. Κυρίως τρεξίματα κάνουμε, αυτή είναι η προπόνηση. Ό,τι περιέχει μπάλα το κάνει κάθε ποδοσφαιριστής μόνος του, δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε ούτε πάσες μεταξύ μας».

Όσο για το ότι η Bundesliga αναμένεται να είναι το πρώτο από τα «μεγάλα» πρωταθλήματα που θα επαναρχίσει, εκτίμησε: «Πιστεύω ότι η Γερμανία θα είναι μεγάλο τεστ για όλα τα πρωταθλήματα, για να δούμε το πού βρισκόμαστε και αν μπορούμε να ξεκινήσουμε. Τίποτα δεν είναι σίγουρο αν δεν δούμε πρώτα τη Γερμανία».

Για το αν φοβήθηκε ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του που ο μάνατζερ της ομάδας Μικέλ Αρτέτα προσβλήθηκε από τον κορονοϊο παραδέχθηκε:

«Μας φόβισε γιατί ήταν ένας άνθρωπος που βρισκόταν δίπλα μας καθημερινά. Θα πρέπει όμως να μείνουμε ψύχραιμοι. Υπήρχε περίπτωση να το περάσαμε κι εμείς χωρίς να έχουμε τα συμπτώματα. Δεν χρειάστηκε να μας κάνουν τεστ, όποιος είχε τα συμπτώματα έμενε στο σπίτι του. Δεν έχει φύγει ο φόβος, αλλά η καραντίνα ήταν καλό τεστ για όλο τον κόσμο. Τα μέτρα θα αρχίσουν να χαλαρώνουν, ο κόσμος θα αρχίσει να βγαίνει, αλλά ο καθένας θα σκέφτεται το κάθε βήμα που θα πρέπει να κάνει. Πάνω από όλα να σκεφτόμαστε την ανθρώπινη ζωή και όχι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Όλα θυσιάζονται μπροστά σε αυτό...»

Για τις περικοπές μισθών που συμφώνησαν με τη διοίκηση οι παίκτες των «κανονιέρηδων» τόνισε: «Η Άρσεναλ ήταν η πρώτη που μίλησε για περικοπές και βρήκαμε λύση που θα ήταν η καλύτερη για την ομάδα, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις, κυρίως στο προσωπικό».

Αισιόδοξος για την προοπτική της Εθνικής, ανοικτή η επιστροφή του

Εξάλλου ερωτηθείς για την Εθνική Ελλάδος και τις προοπτικές της δήλωσε:

«Είμαι αισιόδοξος. Έχει κάνει νέα αρχή, με νέα παιδιά και προπονητή. Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορέσει η Εθνική και όλες οι εθνικές να έχουν άμεσα παιχνίδια με αυτό που περνάμε».

Όσο για το αν θα επιστρέψει στις τάξεις της το άφησε ανοικτό:

«Αυτό θα το δούμε. Έχουμε ακόμα πολλούς μήνες μπροστά μας. Τώρα κυρίως κοιτάζουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα δούμε αν παίξουν πάλι οι εθνικές, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει χώρος».

Εν κατακλείδι έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στους συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές:

«Μέχρι τώρα η Ελλάδα τα έχει πάει πάρα πολύ καλά, η Κυβέρνηση πήρε έγκαιρα μέτρα. Σε όλο τον κόσμο μιλάνε με θετικά σχόλια. Θα πω υπομονή. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να μένεις στο σπίτι και πολλοί έχουν ανάγκη τα χρήματα και τις δουλειές τους».