Ligue1: Της έβαλε «λουκέτο» ο Μακρόν!

Ο Πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, επέβαλλε πρόωρο τέλος στην Ligue 1  λόγω της πανδημίας

Ligue1: Της έβαλε «λουκέτο» ο Μακρόν!

Στα «χνάρια» της Ολλανδίας κι η Γαλλία!

Όπως στις Κάτω Χώρες η Κυβέρνηση αποφάσισε το πρόωρο τέλος της σεζόν, στην Eredivisie, επεκτείνοντας την απαγόρευση ανοίγματος σε εγκαταστάσεις που απαιτούν άδεια (π.χ ποδοσφαιρικά γήπεδα) έτσι και στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, αποφάσισε το πρόωρο φινάλε σε Ligue 1 και Ligue 2!

Παρότι την προηγούμενη εβδομάδα η UEFA κάλεσε ομοσπονδίες και λίγκες να ολοκληρώσουν την σεζόν, ωστόσο, με τις εξαγγελίες της, άφησε στις κυβερνήσεις το δικαίωμα ν' αποφασίσουν για, κατά τόπους, «λουκέτο».

Έτσι μετά από απόφαση του Γάλλου προέδρου ο πρωθυπουργός, Εντουάρντ Φιλίπ, αναλύοντας την στρατητική της κυβέρνηση κατά της πανδημίας ανακοίνωσε ότι η απόφαση για τα σπορ προβλέπει την οριστική διακοπή, σχεδόν όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια υγεία από την πανδημία του κορονοϊού.

Εν προκειμένω και του Σαμπιονά αλλά και της δεύτερης κατηγορίας.

Όσο για τα περιοριστικά μέτρα καραντίνας θα επαναξεταστούν στις 11 Μάη.

Έτσι, το ποδόσφαιρο στην Γαλλία θα επαναρχίσει, με τα τωρινά δεδομένα, τον Σεπτέμβριο, με το ξεκίνημα της καινούργιας σεζόν.

Στις προσεχείς ημέρες η γαλλική λίγκα θα συνεδριάσει με την γαλλική ομοσπονδία για να αποφασίσει τι θα γίνει με τον πρωταθλητή, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και το θέμα των ανόδων και των υποβιβασμών.

Ερωτηματικό τι θα γίνει με την Παρί Σεν Ζερμέν, εφόσον ισχύσουν τα ανωτέρω, που συνεχίζει στο Champions League μετά την πρόκριση επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ...