Οι πρώην του Ολυμπιακού άφησαν το στίγμα τους στη σεζόν

Η χρονιά δεν ήταν καθόλου καλή για τον Ολυμπιακό που ψάχνει ανασυγκρότηση. Είχε όμως πολλούς δικούς του ανθρώπους στην Ευρώπη να χαμογελούν και να τον κάνουν να χαμογελά. Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης.

Οι πρώην του Ολυμπιακού άφησαν το στίγμα τους στη σεζόν

Η παρουσία του Μήτρογλου στον τελικό του Europa League, έστω κι αν μπήκε αλλαγή, έστω κι αν η κεφαλιά του πήγε στο δοκάρι, έστω κι αν η ομάδα του έχασε το τρόπαιο, αποτέλεσε μια εικόνα γλυκών αναμνήσεων και περηφάνιας για κάθε φίλο του Ολυμπιακού. Για το δικό του παιδί που έφτασε τόσο ψηλά, σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Δεν ήταν, όμως, μόνο ο Μήτρογλου που χάρισε τέτοιες στιγμές στο ερυθρόλευκο κοινό σε αυτή την αγωνιστική περίοδο, στην οποία ο ίδιος ο Ολυμπιακός έδινε μόνο λύπες στον κόσμο του (με εξαίρεση την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και το 0-0 με την Μπαρτσελόνα).

Αυτή η σεζόν είχε τον Ερνέστο Βαλβέρδε νταμπλούχο στην Ισπανία, στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Να αναφέρεται πολλές φορές την ώρα των επιτυχιών του στις αναμνήσεις του από τον Ολυμπιακό.

Είχε τον Κώστα Μανωλά να αποκλείει τον... Ερνέστο με δικό του γκολ από τα ημιτελικά του Champions League και να εκτοξεύει κι άλλο την αξία του, ώστε να είναι περιζήτητος από μεγαλύτερα της Ρόμα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Είχε τον Παναγιώτη Ρέτσο να μπαίνει δυναμικά στην Μπουντεσλίγκα και να αναδεικνύεται ανάμεσα στους καλύτερους νεαρούς παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Είχε τον Μάρκο Σίλβα να κάνει αξιοπρεπή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και να ανεβάζει κι άλλο τις μετοχές του ώστε να τον θέλουν καλύτερες αγγλικές ομάδες για τον πάγκο τους.

Είχε τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τη σωτηρία της Κρίσταλ Πάλας που στις αρχές της σεζόν ήταν βέβαιη για υποβιβασμό. Με τον Σέρβο να γνωρίζει την αποθέωση από τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας.

Είχε τον Κώστα Τσιμίκα να κάνει σούπερ σεζόν με την Βίλεμ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, να ψηφίζεται μέχρι και ο καλύτερος παίκτης κάποιων αγωνιστικών και να πρωτοστατεί στη σωτηρία της ομάδας του, με το κοινό της Βίλεμ να τον αποχαιρετά σαν ήρωα όταν αποφασίστηκε η επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Είχε τον Μπάμπη Λυκογιάννη να εξαργυρώνει τις πολύ καλές σεζόν του στην Αυστρία με μεταγραφή στο Καμπιονάτο.

Είχε πολλές στιγμές από Ολυμπιακό η φετινή σεζόν. Ώρα να έχει ξανά η επόμενη «πολύ» από τον ίδιο τον Ολυμπιακό.