Πέθανε ο εμβληματικός προπονητής της Σεντ Ετιέν, Ρομπέρ Ερμπέν (vid)

Ο Ρομπέρ Ερμπέν, ο προπονητής θρύλος της Σεντ Ετιέν πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Πέθανε ο εμβληματικός προπονητής της Σεντ Ετιέν, Ρομπέρ Ερμπέν (vid)

Ο εμβληματικός προπονητής της Σεντ Ετιέν, Ρομπέρ Ερμπέν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου, Ρολάν Ρομεγιέ.

Ο Ερμπέν νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο με σοβαρή καρδιακή και πνευμονική ανεπάρκεια.

Ο Ρομπέρ Ερμπέν ήταν στον πάγκο της Σεντ Ετιέν για 14 χρόνια. Αρχικά από το 1972 έως το 1983 και εν συνεχεία από το 1987 έως το 1990.

Ο Ερμπέν φόρεσε και τη φανέλα της Σεντ Ετιέν από το 1957 μέχρι και το 1972, όταν και ανέλαβε προπονητής των «πράσινων». Ήταν αμυντικός, διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας και σε 412 αναμετρήσεις με την «πράσινη» φανέλα σκόραρε 88 τέρματα. Με τη Γαλλία είχε σημειώσει τρία γκολ σε 23 παιχνίδια.

Ως παίκτης κατέκτησε με την Σεντ Ετιέν πέντε πρωταθλήματα και τρία κύπελλα ενώ ως προπονητής πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα.

Ο Ερμπέν είχε συμμετοχή, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής στα εννέα από τα δέκα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα η Σεντ Ετιέν και στα έξι Κύπελλα που μετρούν οι «πράσινοι» από την ίδρυσή τους!

Τη σεζόν 1975-76, με τον Ερμπέν στον πάγκο, η Σεντ Ετιέν έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών όπου και ηττήθηκε από τη Μπάγερν με 1-0. Οι Γερμανοί έναν χρόνο νωρίτερα (1974-75) είχαν αποκλείσει τους Γάλλους στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Την αγωνιστική περίοδο, 1976-77, η Σεντ Ετιέν με τον Ερμπέν στον πάγκο έφτασε στους «8», όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ. Στον πρώτο αγώνα είχε κερδίσει 1-0 στη Γαλλία αλλά ηττήθηκε στην Αγγλία με 3-1 στον συγκλονιστικό επαναληπτικό που κρίθηκε με τέρμα των «κόκκινων» στο 84ο λεπτό.