Jupiler Pro League: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία στο Βέλγιο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Αναβολή μίας εβδομάδας πήρε η ψηφοφορία των 24 ομάδων του πρωταθλήματος Βελγίου για την επανέναρξη ή μη της σεζόν 2019-2020.

Jupiler Pro League: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία στο Βέλγιο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Αναβλήθηκε η ψηφοφορία των Βέλγικων συλλόγων για την επικύρωση της ολοκλήρωσης της σεζόν, διατηρώντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο πόρτα για πιθανή επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Μετά από απόφαση που πάρθηκε στις αρχές του μήνα, οι 24 σύλλογοι της Jupiler Pro League είχαν προγραμματίσει να επιβεβαιώσουν το πρόωρο τέλος της σεζόν, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η ψηφοφορία, πλέον, θα διεξαχθεί την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, καθώς ο αθλητικός κόσμος του Βελγίου περιμένει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το lockdown, αλλά και ένα... παράθυρο για να συνεχιστεί εφέτος η αγωνιστική δράση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω ψηφοφορία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 15 Απριλίου, στη συνέχεια για τις 24 και κατόπιν για σήμερα, 27 του μήνα.

Κι αυτό γιατί μεσολάβησαν οι απειλές της UEFA για όσα πρωταθλήματα κατεβάσουν ρολά πρόωρα ότι οι ομάδες τους δεν θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Πέραν αυτών, οι Βέλγοι παράγοντες έκαναν γνωστό ότι η σχετική τηλεδιάσκεψη πήρε παράταση κι εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, που θα γνωμοδοτήσει σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής μαζικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών.