Φέρντιναντ: «Έτσι έφυγε ο Φαν Νίστελροϊ από τη Γιουνάιτεντ…»

Ο Ρίο Φέρντιναντ αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2006 με προορισμό την Ρεάλ Μαδρίτης.

Φέρντιναντ: «Έτσι έφυγε ο Φαν Νίστελροϊ από τη Γιουνάιτεντ…»

Στην αποχώρηση του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2006 με προορισμό την Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Ρίο Φέρντιναντ και αποκάλυψε τα όσα προηγήθηκαν λίγους μήνες νωρίτερα, που έβαλαν τίτλους τέλους στην καριέρα του Ολλανδού επιθετικού στην αγγλική ομάδα.

Όπως αποκάλυψε ο παλαίμαχος Άγγλος κεντρικός αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων», ο παραγκωνισμός του παίκτη στον τελικό του Λιγκ Καπ το 2006 με αντίπαλο την Γουίγκαν στο Κάρντιφ και το ξέσπασμά του μετά το παιχνίδι, τον οδήγησαν στην έξοδο από το «Ολντ Τράφορντ».

Στο συγκεκριμένο ματς, ο Σκωτσέζος τεχνικός κράτησε στον πάγκο τον Φαν Νίστελροϊ και χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα τους Ρούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λουίς Σαχά, οι οποίοι σκόραραν στο 4-0 της Γιουνάιτεντ στο «Μιλένιουμ Στάντιουμ».

«Όταν αποκτήσαμε τον Ρουντ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Τα γκολ του ήταν εντυπωσιακά και δεν σταματούσε να καταρρίπτει ρεκόρ, σκοράροντας σε οκτώ ή εννέα σερί παιχνίδια. Μία μικρή ευκαιρία να του έδινες, την μετέτρεπε σε γκολ. Ήταν… αδίστακτος! Όταν τελικά έφυγε, όλοι σκεφτήκαμε πως ο προπονητής κάτι θα είχε σχεδιάσει στο μυαλό του», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Εκείνη την περίοδο ο Φέργκιουσον σχεδίαζε να χτίσει την ομάδα γύρω από εμένα, τον Ρούνεϊ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και μερικούς ακόμα ποδοσφαιριστές. Έτσι, είδε… πέρα από τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ ώστε να βοηθήσει περισσότερο τους Ρούνεϊ και Ρονάλντο. Ήταν μία γενναία απόφαση που απέδωσε, γιατί στο τέλος κυριαρχήσαμε για μερικά χρόνια».

Kλείνοντας ο Φέρντιναντ είπε: «Ο τελικός του Λιγκ Καπ Αγγλίας (σ.σ. με αντίπαλο την Γουίγκαν) έπαιξε τεράστιο ρόλο στην αποχώρηση του Ρουντ. Δεν ξεκίνησε το παιχνίδι και είπε πως ο προπονητής του είχε υποσχεθεί πως θα αγωνιζόταν στο ματς, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε. Ο Ρουντ… τρελάθηκε, ούρλιαζε, έβριζε στον προπονητή και ο τελευταίος θεωρώ ότι είπε τότε από μέσα του… ξέρεις κάτι, τώρα είναι η ώρα να αποχωρήσει».

Ο Φαν Νίστελροϊ ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας πετύχει 150 γκολ σε 219 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις και η Ρεάλ Μαδρίτης τον απέκτησε το 2006 έναντι του ποσού των 14ων εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε το βίντεο με τον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας το 2006: