Η FIFA προτείνει να γίνονται πέντε αλλαγές στα παιχνίδια μετά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων!

Τη δυνατότητα πέντε αλλαγών αντί για τρεις, όπως προβλέπει ο κανονισμός, προτίθεται να δώσει η FIFA σε όλες τις ομάδες, μετά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων που είχαν διακοπεί λόγω του κορονοϊού.

Η FIFA προτείνει να γίνονται πέντε αλλαγές στα παιχνίδια μετά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων!

Τα περισσότερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ανά τον πλανήτη έχουν διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι η FIFA ψάχνει τρόπους να διευκολύνει τις ομάδες που θα επιστρέψουν στη δράση ύστερα από την απραξία πολλών εβδομάδων.

Όπως τόνισε εκπρόσωπος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, η εξαίρεση θα μπορεί να εφαρμοστεί από όλες τις ομάδες μέχρι το τέλος της σεζόν 2020-21, καθώς «η υγεία προέχει πάντοτε και δεν αξίζει να ρισκάρουμε ούτε μία ανθρώπινη ζωή».

Και συνέχισε: «Η ασφάλεια και η υγεία των ποδοσφαιριστών είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της FIFA. Αυτό που μας απασχολεί είναι ο φόρτος εργασίας που θα έχουν οι παίκτες λόγω του συμπυκνωμένου προγράμματος και της συχνότητας των αγώνων, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον κόπωση και ενδεχόμενους τραυματισμούς».

Έτσι, σε πρωταθλήματα όπου προβλέπονταν μέχρι τρεις αλλαγές για κάθε ομάδα θα υπάρχει στο εξής η δυνατότητα δύο επιπλέον αλλαγών. Μάλιστα, σε περιπτώσεις παράτασης, η FIFA προτείνει να μπορεί να γίνεται και έκτη αλλαγή. Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω πρόταση ισχύει και για τις εθνικές ομάδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.