Στα 400 εκατ. ευρώ η ζημία στην Ολλανδία από την οριστική διακοπή

Ζημία που φτάνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ έχει προκαλέσει στην Ολλανδία η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει οριστικά το εφετινό πρωτάθλημα.

Στα 400 εκατ. ευρώ η ζημία στην Ολλανδία από την οριστική διακοπή

Κάθε άλλο παρά θετικά είναι τα οικονομικά δεδομένα από την απόφαση στην Ολλανδία να διακοπεί οριστικά το εφετινό πρωτάθλημα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως είναι γνωστό, αποφασίστηκε να μπει παύλα όσον αφορά την ομάδα που αναδειχθεί πρωταθλήτρια, αλλά και να μην υποβιβαστεί καμία από την Eredivisie στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Πλέον, όμως, ο διευθυντής επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας, Έρικ Γκούντε, γνωστοποίησε πως η ζημία από αυτή την εξέλιξη θα φτάσει ακόμα και το ποσό των 400ων εκατομμυρίων ευρώ.

«Χτυπάμε το καμπανάκι εξαιτίας των συνεπειών. Σας ζητάμε να δουλέψετε μαζί μας για να βρούμε δημιουργικές, αληθινές και διαθέσιμες λύσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», ανέφερε σχετικά ο Ολλανδός παράγοντας απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Με βάση την μελέτη που έγινε, το ύψος της ζημίας υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο αν προστεθούν σε αυτά και άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ από τα μειωμένα έσοδα των μεταγραφών, τότε το συνολικό ποσό ανεβαίνει στα 400 εκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται πως η Eredivisie διεκόπη στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, με τον Άγιαξ και την Άλκμααρ να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και τις Φέγενορντ, Αϊντχόφεν και Βίλεμ να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της κατάταξης.