Ντάριο Σίλβα: «Άχρηστος ο Ταμπάρες, καλύτερος όλων ο Τραπατόνι!»

Ο παλιός διεθνής άσος Ντάριο Σίλβα κατακεραύνωσε τον επί σειρά ετών ομοσπονδιακό τεχνικό της Ουρουγουάης, Όσκαρ Ταμπάρες, ενώ αποθέωσε τον Tζιοβάνι Τραπατόνι, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Κάλιαρι.

Ντάριο Σίλβα: «Άχρηστος ο Ταμπάρες, καλύτερος όλων ο Τραπατόνι!»

Τι και αν ο Όσκαρ Ταμπάρες είναι σύμβολο θάρρους και ανθρώπινης ψυχής για πολλούς στην Ουρουγουάη και όχι μόνο, ενώ έχει μπει μέχρι και στο βιβλίο Guinness;

Ο παλιός διεθνής άσος της εθνικής Ουρουγουάης αλλά και αρκετών σημαντικών κλαμπ στην Ευρώπη, Ντάριο Σίλβα, δεν... μάσησε τα λόγια του σχολιάζοντας τον επί σειρά ετών ομοσπονδιακό τεχνικό της «Σελέστε», τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «άχρηστο» ως προπονητή!

Μιλώντας στη Marca, ο 43χρονος πλέον Σίλβα είπε χαρακτηριστικά: «Ο Ταμπάρες ο καλύτερος προπονητής που είχα; Είναι άχρηστος, δεν κέρδισε ποτέ κανέναν. Στα 14 χρόνια του στην εθνική έχει πάρει μόνο ένα Copa America. Στην Ευρώπη χάνεις έναν τελικό Champions League και μετά είσαι στα αζήτητα. Δεν προσέφερε τίποτα στην Ουρουγουάη. Με το υλικό που είχαμε τότε, έπρεπε να είχαμε πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο!».

Όσο για το ποιόν θεωρεί καλύτερο; Ο Ντάριο Σίλβα εξύμνησε τον Τζιοβάνι Τραπατόνι, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην κοινή τους θητεία στο Καμπιονάτο και την Κάλιαρι τη σεζόν 1995-1996: «Ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ είναι ο Τραπατόνι. Πραγματικά με δίδαξε ποδόσφαιρο».

Ο παλιός άσος της Μάλαγα, της Σεβίλης, της Εσπανιόλ και της Πόρτσμουθ, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Ισπανία, ρωτήθηκε και για την προτίμησή του ανάμεσα σε Έντινσον Καβάνι, Λουίς Σουάρες, Ντιέγκο Φορλάν, «ψηφίζοντας» τον πρώτο: «Προτιμώ τον Καβάνι. Το στυλ του μοιάζει με το δικό μου. Έχει ταχύτητα, δύναμη και χαρακτήρα. Θα ήθελα να τον δω να παίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης».