«Από τους χειρότερους ανθρώπους ο Μαραντόνα» λέει ο διαιτητής του Μουντιάλ του 1990! (Vid)

Ο Εντγκάρδο Κοντεσάλ, διαιτητής του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 μίλησε για το περιβόητο πέναλτι, που έκρινε τον τίτλο υπέρ της Γερμανίας, αλλά και για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, χαρακτηρίζοντας τον έναν από τους χειρότερους ανθρώπους που γνώρισε!

«Από τους χειρότερους ανθρώπους ο Μαραντόνα» λέει ο διαιτητής του Μουντιάλ του 1990! (Vid)

Το όνομα του προκαλεί σύγκρυο ακόμη στους Αργεντινούς ποδοσφαιρόφιλους κι όσους υποστηρίζουν την «αλμπισελέστε» σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Κατά καιρούς πολλοί έχουν μιλήσει για τον Εντγκάρδο Κοντεσάλ τον Μεξικανό διαιτητή που διηύθυνε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και το πέναλτι που καταλόγισε κρίνοντας τον νικητή του κορυφαίου, διεθνούς, ποδοσφαιρικού αγώνα ανά τετραετία.

Αυτή τη φορά ο παλαίμαχος ρέφερι μίλησε για εκείνη την απόφαση του- μια από τις πλέον πολυσυζητημένες στα χρονικά των Μουντιάλ - 30 χρόνια πριν, αλλά και για τη γνωριμία του με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους χειρότερους ανθρώπους που γνώρισε ποτέ.

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 μεταξύ της Αργεντινής και της Δυτικής Γερμανίας βρήκε νικήτρια τη δεύτερη με 1-0, αλλά ο Μεξικανοουρουγουάνος διαιτητής καταλόγησε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, που αξιοποίησε ο Αντρέας Μπρέμε.

«Θα μπορούσα να τον είχα αποβάλει πριν τη σέντρα επειδή έβριζε στη διάρκεια των ύμνων, αλλά και μετά την αποβολή του Μονσόν στο 65’, ήρθε και μου είπε πως τους κλέβω και πως ήμουν στημένος από τη FIFA», τόνισε ο 69χρονος, σήμερα, ρέφερι.

«Όσα έκανε ο Μαραντόνα στο γήπεδο είχαν κερδίσει τον θαυμασμό και τον σεβασμό μου. Ήταν σα να είχε την μπάλα δεμένη στο πόδι του. Όμως όσο καλός ήταν σαν παίκτης, τόσο δυσάρεστη ήταν η συμπεριφορά του. Είναι ένας από τους χειρότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ μου», κατέληξε.