Βαλβέρδε: «Σκληρή ιστορία τα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε με Βάσκους συναδέλφους του για την εμπειρία του στα ελληνικά ντέρμπι και τον Λιονέλ Μέσι.

Βαλβέρδε: «Σκληρή ιστορία τα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός»

Σε ποδοσφαιρική διαδικτυακή κουβέντα με Βάσκους προπονητές πήρε μέρος ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ρωτήθηκε βέβαια και για τα ντέρμπι στην Ελλάδα.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού -με δύο θητείες- και της Μπαρτσελόνα ανέφερε πως «στην Ελλάδα τα ξέρουν όλα (σ.σ. σε σχέση με το ποδόσφαιρο) και ασχολούνται με το στοίχημα. Εδώ λένε ότι τα ντέρμπι Σεβίλλη - Μπέτις, Ρεάλ - Ατλέτικο ή και το Clásico ότι είναι ''καυτά''. Αλλά ένα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ή το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, αυτά και αν είναι σκληρή ιστορία».

Ο Βαλβέρδε δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί από τους συναδέλφους του και για τον Λιονέλ Μέσι, λέγοντας: «Ο Μέσι δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν. Είναι πολύ δύσκολο να πεις αν έχεις ξαναδεί κάτι τέτοιο σε άλλον παίκτη όταν κάνει πράγματα στην προπόνηση που δεν έχεις δει ποτέ ο ίδιος. Πολλές φορές, όταν είσαι στον πάγκο εν ώρα αγώνα, σκέφτεσαι ποια είναι η καλύτερη επιλογή και τελικά βλέπεις ότι το κάνει πολύ καλύτερα από ό,τι φανταζόσουν.

Είναι εύκολο να προπονείς τον Μέσι, διότι διαθέτει επίσης τρομερό σεβασμό στην ομάδα και στο παιχνίδι. Θέλει να νικάει, αισθάνεται πάντα υπόχρεος στο παιχνίδι και στον σύλλογο κι αυτό το μεταδίδει και στην υπόλοιπη ομάδα και ωθεί τον καθένα στο μάξιμουμ επίπεδο. Να τον βλέπω να παίζει από μακριά είναι εντυπωσιακό, αλλά είναι ακόμα καλύτερο όταν τον βλέπεις από τόσο κοντά».