Ο Ινιέστα αποκάλυψε πως έπασχε από κατάθλιψη το 2009

Ο 35χρονος Ισπανός μέσος Αντρές Ινιέστα αποκάλυψε στο ντοκιμαντέρ «Andres Iniesta: The Unxpected Hero» ότι έπασχε από κατάθλιψη το 2009, μετά τον θάνατο του Ντάνι Χάρκε από καρδιακή προσβολή.

 

Ο Ινιέστα αποκάλυψε πως έπασχε από κατάθλιψη το 2009

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε σε ηλικία 25 ετών, όταν ακόμα αγωνιζόταν με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, αναφέρθηκε ο Αντρές Ινιέστα και αποκάλυψε πως έπασχε από κατάθλιψη. Στο ντοκιμαντέρ «Andrés Iniesta: The Unexpected Hero» ο 35χρονος, πλέον, Ισπανός μεσοεπιθετικός της Βίσελ Κόμπε μίλησε για την κατάσταση που βίωσε το 2009, όταν έμαθε για τον θάνατο του 26χρονου αμυντικού της Εσπανιόλ και καλού του φίλου, Ντάνι Χάρκε, από καρδιακή προσβολή.

«Όταν έμαθα τα νέα, ήταν σαν κάποιος να μου έδωσε μπουνιά. Ήταν ένα γερό σοκ για μένα. Και πραγματικά ήμουν χάλια, δεν ένιωθα καλά. Οι ημέρες περνούσαν και καταλάβαινα ότι η κατάσταση μου δεν βελτιώνονταν. Δεν ήμουν ο εαυτός μου», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει πως ζήτησε βοήθεια από τους γονείς του.

«Όταν ο γιος σου είναι 25 χρονών και σου ζητάει να κοιμηθεί στο κρεβάτι με τους γονείς του, τότε κάτι δεν πάει καλά», είπε για το σχετικό θέμα ο πατέρας του, Χοσέ Αντόνιο, ενώ στην συνέχεια σημείωσε: «Σκέφτηκα τότε πως αν σταματούσε για ένα διάστημα το ποδόσφαιρο θα του έκανε καλό».

Τελικά ο Ινιέστα αναγκάστηκε να πάει σε ψυχολόγο για να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια που είχε από τον τότε προπονητή του, Πεπ Γκουαρντιόλα. «Το σημαντικό αυτή την στιγμή είναι ο άνθρωπος Ινιέστα, όχι ο ποδοσφαιριστής Ινιέστα», είχε πει ο Καταλανός προπονητής.