Γούντγουορντ: «Όσοι μιλούν για εκατομμύρια στη μεταγραφική περίοδο, αγνοούν την πραγματικότητα»

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που θέλουν τις ομάδες να ετοιμάζονται να δαπανήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια στο προσεχές μεταγραφικό «παζάρι».

Γούντγουορντ: «Όσοι μιλούν για εκατομμύρια στη μεταγραφική περίοδο, αγνοούν την πραγματικότητα»

Για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ποδοσφαίρου από την πανδημία του κορονοϊού και τον αντίκτυπο που θα έχει στις διαπραγματεύσεις των ομάδων την προσεχή μεταγραφική περίοδο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έντ Γούντγουρντ.

Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου θέλουν τους «κόκκινους διαβόλους» να εξετάζουν την απόκτηση του Χάρι Κέιν από την Τότεναμ, που κοστολογείται 200 εκατομμύρια λίρες, όπως επίσης κι αυτήν του Τζέιντον Σάντσο από την Ντόρτμουντ έναντι του ποσού των 130 εκατομμυρίων στερλινών. Όπως σημείωσε, ωστόσο, ο Γούντγουρντ τα οικονομικά δεδομένα στο προσεχές μεταγραφικό «παράθυρο» θα είναι τελείως διαφορετικά για όλους τους συλλόγους σε σύγκριση με το παρελθόν.

«Κανείς δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις για το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει ο καθένας μας στο ποδόσφαιρο. Για κανέναν σύλλογο δεν θα είναι οι… συνηθισμένες δουλειές την προσεχή μεταγραφική περίοδο. Το ίδιο ισχύει και για εμάς! Προτεραιότητά μας είναι η επιτυχία της ομάδας, αλλά πρέπει να έχουμε αντίληψη της κατάστασης που επικρατεί πλέον στο ποδόσφαιρο και την γενικότερη εικόνα με τα οικονομικά, πριν μιλήσουμε για επιστροφή στην κανονικότητα. Όσοι μιλούν για πολλά εκατομμύρια στη μεταγραφική περίοδο, αγνοούν την πραγματικότητα», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε κλείνοντας: «Όλοι αντιμετωπίζουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και εμείς δεν διαφέρουμε. Όσο συνεχίζεται η κρίση, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αντίκτυπος για κάθε σύλλογο. Πάντα πιστεύαμε ωστόσο, ότι το εμπορικό μας μοντέλο μας δίνει μία μεγαλύτερη ανθεκτικότητα απ’ ότι οι περισσότεροι σύλλογοι. Περιμένουμε να δούμε την ομάδα να επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους, μόλις ενημερωθούμε ότι θα είναι πλέον ασφαλές».