Eredevisie: Οριστική διακοπή χωρίς πρωταθλητή

Την απόφαση να ολοκληρώσει το φετινό πρωτάθλημα της Eredevisie χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή γνωστοποίησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας.

Eredevisie: Οριστική διακοπή χωρίς πρωταθλητή

Ο κορονοϊός έφερε δυσάρεστες εξελίξεις στο ολλανδικό ποδόσφαιρο, αφού η ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να ολοκληρώσει άδοξα τη φετινή χρονιά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μη διεξαχθούν αγώνες έως τη 1 Σεπτεμβρίου.

Tελειώνει το πρωτάθλημα η oλλανδική κυβέρνηση!

Έτσι για πρώτη φορά μετά το 1945 η Eredevisie ρίχνει αυλαία χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή. Στην πρώτη θέση συγκατοικούσαν μέχρι πρότινος ο Άγιαξ με την Άλκμααρ, αλλά η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να μην παραδώσει τον τίτλο στον «Αίαντα» που είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ο Άγιαξ θα δώσει το παρών στο Champions League και η Άλκμααρ στα προκριματικά της διοργάνωσης, ενώ στο Europa League θα αγωνιστούν οι Φέγενορντ, Αϊντχόφεν και Βίλεμ.

Η μεγάλη χαμένη της απόφασης είναι η Ουτρέχτη, η οποία βρισκόταν στο -3 από την πεντάδα και παράλληλα είχε προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου. Στις χαμηλές θέσεις οι αρμόδιοι φορείς αποφάσισαν να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα αλλά και ούτε να ανέβουν από τη δεύτερη κατηγορία.