Το μπαλάκι στη Μέρκελ από την Bundesliga για επανέναρξη στις 9 Μαΐου!

Οι ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου συμφώνησαν να επιστρέψουν στη δράση στις 9 Μαΐου, ωστόσο την τελική απόφαση θα λάβει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Το μπαλάκι στη Μέρκελ από την Bundesliga για επανέναρξη στις 9 Μαΐου!

Το είχαμε γράψει και τις προάλλες ότι η επάνοδος στην ποδοσφαιρική δράση στη Γερμανία πάει για τις 9 Μαϊου. Κάτι που επανέλαβε στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Bild» ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, κι επιβεβαιώθηκε στην τηλεδιάσκεψη των 36 ομάδων που απαρτίζουν την πρώτη και δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η επιθυμητή, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη κάτι χειροπιαστό, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της γερμανικής λίγκας (DFL), Κρίστιαν Ζάιφερτ, το μεσημέρι της Πέμπτης (23/4).

«Δεν έχουμε αποφασίσει την ημερομηνία επιστροφής, γιατί δεν εναπόκειται στις αρμοδιότητές μας. Εμάς μας αναλογεί να διαφυλάξουμε τις απαραίτητες συνθήκες. Το σχέδιο για επιστροφή το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου δεν είναι ρεαλιστικό, θα είμαστε έτοιμοι όμως για τις 9 Μαΐου».

Η τελική απόφαση ωστόσο θα ληφθεί από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις τηλεδιασκέψεις που θα έχει με τους άμεσους συνεργάτες της.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Bild», οι ανακοινώσεις μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα.

Το πλάνο θέλει ανώτατο όριο προσέλευσης τους 299 παρευρισκομένους.

Οι 126 από αυτούς θα βρίσκονται μέσα και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο (παίκτες, προπονητές, γιατροί, εργαζόμενοι τηλεόρασης και παιδιά για τις μπάλες, τα οποία θα είναι μάξιμουμ τέσσερα).

Στις εξέδρες θα βρίσκονται 113 και σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται τόσο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τα παιχνίδια όσο και οι άνδρες ασφαλείας, ενώ έχει προβλεφθεί και η διεξαγωγή συνολικά 20.000 τεστ για τον κορονοϊό.

Ο Ζάιφερτ τόνισε ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν στις 30 Ιουνίου, ενώ διευκρίνισε ότι δεν απειλείται η βιωσιμότητα των 36 ομάδων της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Εν τω μεταξύ, όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις ανά γκρουπ, λαμβάνοντας τα προληπτικά μέτρα και αποφεύγοντας τις επαφές μεταξύ των μελών τους.