Στα Νησιά Φερόε αρχίζουν το ποδόσφαιρο αλλά απαγορεύεται το...φτύσιμο

Στις 9 Μαϊου η σέντρα στα Ν. Φερόε με την ομοσπονδία να δίνει πρωτόκολλο υγείας σε όλες τις ομάδες: Διπλά αποδυτήρια, προσωπικό μπουκάλι νερό και όχι...φτύσιμο στον αγωνιστικό χώρο! 

Στα Νησιά Φερόε αρχίζουν το ποδόσφαιρο αλλά απαγορεύεται το...φτύσιμο

Η αντίστροφη μέτρηση για την αγωνιστική δράση έχει ξεκινήσει για τις ομάδες στα Νησιά Φερόε.

Η χώρα μετράει ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού - 185 στον αριθμό εκ των οποίων τα επτά παραμένουν ενεργά- και μετά την επιστροφή τα μαθητών στα σχολεία ετοιμάζεται και η επιστροφή στους αγωνιζτικούς χώρους.

Όπως όλα δείχνουν ότι στις 9 Μαΐου θα γίνει και πάλι σέντρα με την ομοσπονδία να ενημερώνει τις ομάδες για τα μέτρα που θα πρέπει να παίρνουν.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν δύο. Στα Νησιά Φερόε θα απαγορεύεται από τους παίκτες να φυσάνε τη μύτη τους την ώρα των αγώνων, όπως επίσης και να... φτύνουν στο γήπεδο.

Παράλληλα, θα γίνεται απολύμανση της μπάλας, κάθε παίκτης θα έχει ξεχωριστά μπουκάλια με νερό, άπαντες θα πλένουν τα χέρια τους προτού μπουν στο γήπεδο, ενώ θα πραγματοποιούνται και τακτικές εξετάσεις στα μέλη των ομάδων.

Ακόμη, κάθε ομάδα (όσο δυσλειτουργικό κι αν είναι αυτό για τον προπονητή) θα έχει δύο αποδυτήρια προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις.

Παρά πάντως τα ελάχιστα κρούσματα που υπάρχουν στη χώρα, δεν ελήφθη η απόφαση για παρουσία οπαδών στις εξέδρες, που θα μείνουν κλειστές, σε αντίθεση με τη Σουηδία που προγραμματίζει σέντρα τον Ιούνιο με θεατές στα γήπεδα!