Πρόεδρος Κολομβίας: «Εξαιρετικά επικίνδυνη δραστηριότητα το ποδόσφαιρο!»

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, απέρριψε και πάλι τη δυνατότητα επανεκκίνησης του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη χώρα, παρά το αίτημα των συλλόγων να παίξουν πίσω από κλειστές πόρτες και σύμφωνα με ένα πρωτόκολλο ασφαλείας για τον κορονοϊό, που παρουσιάστηκε στην εκτελεστική εξουσία.

Πρόεδρος Κολομβίας: «Εξαιρετικά επικίνδυνη δραστηριότητα το ποδόσφαιρο!»

«Θα ήταν ανεύθυνο να πω ότι θα ξεκινήσουμε με το ποδόσφαιρο πίσω από κλειστές πόρτες όταν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις σήμερα. Και δεν έχω δει ως τώρα κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα που να έχει πει πως η υγεία των παικτών είναι πλήρως εγγυημένη», εξήγησε ο Ντούκε.

Λίγο πριν, ο υπουργός Αθλητισμού, Ερνέστο Λοσένα, είχε ανοίξει ένα παράθυρο λέγοντας ότι το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να ξεκινήσει ξανά τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, ακολουθώντας το πρωτόκολλο βιοασφάλειας που θα εφαρμοστεί για να επαναληφθεί το πρωτάθλημα, χωρίς κοινό.

Ήδη πριν από μια εβδομάδα ο πρόεδρος Ντούκε αρνήθηκε οποιαδήποτε δυνατότητα επανεκκίνησης, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιτρέπονται μαζικές παραστάσεις κι εκδηλώσεις στη χώρα, λόγω του κορωνοϊού. «Το ποδόσφαιρο είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη δραστηριότητα για την υγεία των αθλητών», εξήγησε.

Ο Ντούκε επανέλαβε χθες ότι «είναι πολύ δύσκολο» να διασφαλιστεί πως όλοι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις ομάδες και τα logistics του τουρνουά δεν έχουν μολυνθεί από την ασθένεια.

«Δεν υπάρχει λειτουργικό πρωτόκολλο για το ποδόσφαιρο, κανείς δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο με μάσκες», απάντησε στην πρόταση για πρωτόκολλο υγείας από την División Mayor del Fútbol (Dimayor), μια οντότητα υπεύθυνη για τη διαχείριση των επαγγελματικών τουρνουά ποδοσφαίρου στην Κολομβία.

Οι 36 ομάδες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της χώρας επλήγησαν οικονομικά από τότε που σταμάτησαν τα πρωταθλήματα εξαιτίας της πανδημίας και απαιτούν αποφάσεις που τους επιτρέπουν να βγουν από την κρίση στην οποία βρίσκονται.

naftemporiki.gr