Ρομπέρτο Μαρτίνεθ: «Καταστροφή αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ξεκαθάρισε ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους συλλόγους το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της εφετινής σεζόν.

Ρομπέρτο Μαρτίνεθ: «Καταστροφή αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα»

Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε ο ομοσπονδιακός προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, στην περίπτωση της οριστικής διακοπής των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Μόλις πρόσφατα η ολλανδική κυβέρνηση και η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσαν πως διακόπτεται οριστικά το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020 και πως θα υπάρξει επικοινωνία με την UEFA για να δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις από εδώ και πέρα.

Ο Μαρτίνεθ από την πλευρά του είπε για το σχετικό θέμα: «Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν όλοι είναι ότι υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να φέρουν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση μεγάλες ομάδες, ακόμα και συλλόγους με πάνω από 100 χρόνια ιστορίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θεωρώ ότι η UEFA αλλά και η FIFA έχουν προσεγγίσει σωστά μέχρι στιγμής το θέμα με τα εγχώρια πρωταθλήματα. Σωστά έπραξαν και ανέβαλαν και τους διεθνείς αγώνες και φυσικά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στα πρωταθλήματα να βρουν μία λύση με τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Βέλγιο οι αρμόδιες Αρχές αναμένεται να ανακοινώσουν σύντομα την οριστική διακοπή της σεζόν, παρότι απομένει μία ακόμα αγωνιστική για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου όπως επίσης και τα πλέι-οφ, με την Κλαμπ Μπριζ να κατακτά τον τίτλο καθώς απέχει 15 πόντους από την δεύτερη Γάνδη. Ο 46χρονος προπονητής της εθνικής είπε:

«Η απόφαση για την διακοπή της σεζόν ήταν γιατί όλοι το αποδέχτηκαν αυτό. Μετά από 29 παιχνίδια αν είσαι πρώτος αξίζει να κερδίσεις κι αν είσαι τελευταίος να υποβιβαστείς. Άλλα πρωταθλήματα όμως, αν δεν ολοκληρωθούν τότε θα πρέπει να δώσουν πίσω τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αυτό θα είναι καταστροφικό για τις ομάδες. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να είμαστε υπεύθυνοι και πρόθυμοι να βρούμε μία λύση. Υπάρχουν πολλές προτάσεις για το πώς μπορεί να ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν».