Ιταλός υπουργός Αθλητισμού: «Σύντομα τα νεότερα για τις προπονήσεις των ομάδων»

Ο υπουργός αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής των ομάδων της Serie Α στις προπονήσεις.

Ιταλός υπουργός Αθλητισμού: «Σύντομα τα νεότερα για τις προπονήσεις των ομάδων»

Το ενδεχόμενο επιστροφής των ομάδων στις προπονήσεις θα συζητήσουν τις προσεχείς ημέρες στην Ιταλία. Αυτό αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς που και θα κρίνει και τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας.

«Άκουσα διάφορες θέσεις με μεγάλη προσοχή. Σύντομα και συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες, θα έχω μια συζήτηση με τον υπουργό υγείας και την επιστημονική ομάδα. Θα μας συμβουλέψουν για την πιθανότητα επιστροφής στις προπονήσεις. Η συνάντηση αυτή θα μας επιτρέψει να αναλύσουμε τους τρόπους για την συνέχεια των προπονήσεων υπό συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα κάθε ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως αρκετές ομάδες του Καμπιονάτο, ιδίως η Λάτσιο πιέζουν για επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις, έτσι ώστε να προετοιμαστούν για την επανέναρξη της αγωνιστικής περιόδου στην Serie Α. Την ίδια στιγμή όμως, δεν είναι και λίγες οι «φωνές» ιδιοκτητών ομάδων που είναι αντίθετοι αυτής της άποψης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του προέδρου της Μπρέσια, Μάσιμο Τσελίνο, ο οποίος πέραν του ότι βρέθηκε πρόσφατα θετικός στον κορονοϊό, παράλληλα έχει ξεκαθαρίσει πως παραμένει στην απόφασή του να μην αγωνιστεί η ομάδα του στο υπόλοιπο της εφετινής σεζόν λόγω της πανδημίας και ξεκαθαρίζει ότι θα δεχτεί ακόμα και τον υποβιβασμό της.