Ρούνεϊ: «Έχασα στο στοίχημα 700.000 λίρες σε πέντε μήνες»

Ο Γουέιν Ρούνεϊ μίλησε για τον εθισμό του στον τζόγο την περίοδο που αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα τεράστια ποσά που έχασε από τα πονταρίσματά του.

Ρούνεϊ: «Έχασα στο στοίχημα 700.000 λίρες σε πέντε μήνες»

Ο Γουέιν Ρούνεϊ κατάφερε να ξεπεράσει τον εθισμό του στον τζόγο. Αυτό όμως που μέχρι σήμερα δεν ξεχνά είναι τα τεράστια ποσά που έχασε από τα πονταρίσματά του την περίοδο που αγωνιζόταν ακόμα με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Ήμουν νέος ακόμη όταν ξεκίνησα να παίρνω πολλά λεφτά. Στα εκτός έδρας, είτε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είτε με την Αγγλία, βαριόμουν να περιμένω στο ξενοδοχείο. Ήθελα να κάνω πράγματα να γεμίσω το χρόνο μου. Και το στοίχημα ήταν ένα από αυτά. Ήταν εύκολο να παίζω από το κινητό και το έκανα. Δεν ένιωθα ότι έπαιζα με πραγματικά λεφτά», ανέφερε αρχικά για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Στην συνέχεια ο 34χρονος επιθετικός της Ντέρμπι σημείωσε: «Πριν το καταλάβω είχα χάσει αρκετά λεφτά, χωρίς να συνειδητοποιήσω τα ποσά που τοποθετούσα. Στην αρχή κέρδιζα και νόμιζα ότι έβγαζα εύκολα χρήματα. Στο τέλος όμως κατέληγα να βγαίνω χαμένος. Είχα καταφέρει να χάσω 700.000 λίρες σε διάστημα πέντε μηνών!».

Όσο για την προσπάθεια που έκανε να απεξαρτηθεί από τον τζόγο, ο άλλοτε διεθνής Άγγλος φορ είπε: «Στο ποδόσφαιρο παίζεις για το σύλλογό σου ή την εθνική ομάδα. Όταν χάνεις με αυτόν τον τρόπο λεφτά, τότε επηρεάζεσαι. Ευτυχώς κατάφερα να ξεχρεώσω τα λεφτά που είχα χάσει και δεν στοιχημάτισα ποτέ ξανά. Έμαθα από τα λάθη μου. Εάν συνεχίσεις να τζογάρεις, θα χάσεις περισσότερα λεφτά. Τότε μπορείς να βρεθείς σε άσχημη κατάσταση».

Υπενθυμίζεται, βέβαια, πως δημοσίευμα της αγγλικής «Sun» πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε φιλοξενήσει δηλώσεις ενός αυτόπτη μάρτυρα σε καζίνο του Μάντσεστερ, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι ο Ρούνεϊ έχασε 500 χιλιάδες στερλίνες μέσα σε δύο ώρες παίζοντας ρουλέτα και μπλακ-τζακ, γεγονός που έκανε έξαλλη την σύζυγό του, Κολίν.