Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Παρί Σεν Ζερμέν

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον και ειδικότερα για την κατάσταση πολλών μεγάλων της «αστέρων», που βρίσκονται πολύ κοντά στην αποχώρησή τους από τον σύλλογο.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Παρί Σεν Ζερμέν

Κομβική είναι η εφετινή χρονιά για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις και μάλιστα άμεσα που θα καθορίσουν και το μέλλον της. Και αναφέρομαι σε αποφάσεις για το έμψυχο δυναμικό της, αφού τα περισσότερα μεγάλα της «αστέρια» βρίσκονται πολύ κοντά στην «πόρτα της εξόδου» από το «Παρκ ντε Πρενς», είτε γιατί τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται πολύ σύντομα είτε γιατί αποτελούν στόχο άλλων ομάδων. Να τα δούμε όμως πιο αναλυτικά;

Πρώτα απ’ όλα, οι «πρωτευουσιάνοι» και ο προπονητής Τόμας Τούχελ καλούνται να επιλέξουν αν θα διατηρήσουν στο ρόστερ παίκτες όπως είναι οι Τιάγκο Σίλβα, Τσούπο-Μότινγκ, Μενιέ, Κουρζαουά και Κουασί, των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το 2020 ή αν θα τους αφήσουν να φύγουν ελεύθερους. Παράλληλα, όμως, οφείλουν να μελετήσουν και τις υποθέσεις των Άνχελ Ντι Μαρία, Ντράξλερ και Μπερνάτ που η συνεργασία τους ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι.

Και αυτά φυσικά, δεν είναι τα μοναδικά θέματα που πρέπει να απασχολούν τους πρωταθλητές Γαλλίας, αφού, την ίδια στιγμή, έχουν και τα σίριαλ με τους Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπάπε, οι οποίοι μπορεί να «δένονται» με συμβόλαιο ως το 2022, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν θα παραμείνουν στην ομάδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ή αν θα κάνουν και οι ίδιοι κινήσεις για να συνεχίσουν σε άλλη ομάδα την ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Ο πρώτος, ο Νεϊμάρ, από πέρσι το καλοκαίρι κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να φύγει από την γαλλική πρωτεύουσα και να επιστρέψει στην Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, ενώ για τον Εμπαπέ είναι φυσικά γνωστό το έντονο ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του. Υπενθυμίζεται μάλιστα, πως πρόσφατα ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Παρί, Ζερόμ Ροτέν αποκάλυψε πως ο Εμπαπέ θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά στη Ρεάλ, καθώς έχει ήδη συμφωνήσει με τους «μερένχες».

Στην όλη κατάσταση προσθέστε και τον Έντινσον Καβάνι, του οποίου επίσης το συμβόλαιο ολοκληρώνεται εφέτος και ο Ουρουγουανός επιθετικός έχει ήδη ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να μην ανανεώσει την συνεργασία του αλλά να μετακομίσει σε άλλη ομάδα. Το ρόστερ λοιπόν της Παρί δείχνει να βρίσκεται αυτήν την στιγμή στον… αέρα και οι όποιες κινήσεις της διοίκησης στην υπόθεση θα είναι κομβικές για την «επόμενη μέρα» στον σύλλογο.

Από το 2011 που οι Άραβες επιχειρηματίες της «Qatar Sports Investments» απέκτησαν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Παρί, κατάφεραν να μετατρέψουν τον σύλλογο σε μία νέα «υπερδύναμη» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου - δαπανώντας βέβαια εκατοντάδες εκατομμύρια για την ενίσχυση της ομάδας.

Εκ του αποτελέσματος, το όνειρο της ευρωπαϊκής διάκρισης μπορεί να μην ήρθε ακόμα για τους «πρωτευουσιάνους», ωστόσο στις εγχώριες διοργανώσεις η Παρί είναι κυρίαρχος κατακτώντας τον έναν τίτλο μετά τον άλλο. Αν αυτή η πορεία θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια θα το δείξει η συνέχεια και θα φανεί από το ποιόν δρόμο θα επιλέξει η διοίκηση του συλλόγου στο «σταυροδρόμι» που βρίσκεται εφέτος.