Αποφασίζουν στις 27/4 στο Βέλγιο αν συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα

Την προσεχή Δευτέρα 27 Απριλίου θα ληφθεί η οριστική απόφαση της βελγικής Λίγκας για το αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα της Jupiler League

Αποφασίζουν στις 27/4 στο Βέλγιο αν συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα

Σε «Μεγάλη Δευτέρα» του βελγικού ποδοσφαίρου ανάγεται η προσεχής Δευτέρα, 27 Απριλίου, αφού, τότε, θα ληφθεί η τελεσίδικη απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με την κορυφαία, επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου της χώρας (Jupiler League)

Mετά την αρχική απόφαση της για πρόωρη ολοκλήρωση της σεζόν και απόδοσης του τίτλου στην πρωτοπόρο Κλαμπ Μπριζ είχε ειπωθεί ότι η απόφαση θα ίσχυε κατόπιν σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης.

Η οποία, αρχικά, ήταν ορισμένη για τις 15 Απρίλιου και κατόπιν αναβλήθηκε για τις 24/04.

Τελικά μετατέθηκε για τις 27 Απριλίου.

Κι αυτό γιατί μεσολάβησαν οι απειλές της UEFA για όσα πρωταθλήματα κατεβάσουν ρολά πρόωρα ότι οι ομάδες τους δεν θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Άλλωστε πέραν της σημερινής τηλεδιάσκεψης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας με τις 55 χώρες - μέλη της (και το Βέλγιο) όπου υπήρχε η αυστηρή σύσταση ολοκλήρωση της σεζόν εκκρεμεί η τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστική Επιτροπής της UEFA, την Πέμπτη.

Έτσι οι Βέλγοι ιθύνοντες έχοντας την πλήρη εικόνα κι έχοντας «ζυμώσει» τα υπέρ και τα κατά θα κληθούν ν' αποφασίσουν την προσεχή Δευτέρα.

Πέραν των ανωτέρω έκαναν γνωστό οι Βέλγοι παράγοντες ότι η σχετική τηλεδιάσκεψη πήρε παράταση κι εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, που θα γνωμοδοτήσει σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής μαζικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών.