Κήρυξε πτώχευση η Λόκερεν, η πρώην ομάδα του Γκαλίτσιου

Η Λόκερεν στην οποία αγωνίστηκε ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού Γιώργος Γκαλίτσιος, δεν κατάφερε να αποπληρώσει τα χρέη της και θα υποβιβαστεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. 

Κήρυξε πτώχευση η Λόκερεν, η πρώην ομάδα του Γκαλίτσιου

Η Λόκερεν για πολλούς Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους έγινε γνωστή μέσω του Γιώργου Γκαλίτσιου.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας και άλλοτε μπακ μεταξύ άλλων του Ολυμπιακού, φόρεσε τη φανέλα της βέλγικής ομάδας από το 2011 έως το 2017 καταγράφοντας 183 συμμετοχές και πανηγύρισε τα Κύπελλα του 2012 και του 2012, καθώς και τα αντίστοιχα Σούπερ Καπ.

Παρόλα αυτά το μέλλον της πρώην ομάδας του Γιώργου Γκαλίτσιου παραμένει αβέβαιο, καθώς η Λόκερεν τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης με δικαστική εντολή, αφού η διοίκηση αδυνατώντας να εξυπηρετήσει τα χρέη της ζήτησε νομική προστασία από τους πιστωτές.

Η Λόκερεν οφείλει 5 εκατομμύρια ευρώ και δεν έχει τα έσοδα για να διακανονίσει το ποσό. Συνεπώς, με ενέργειες των παραγόντων της τέθηκε υπό ειδική εκκαθάριση και θα υποβιβαστεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Σχετικά με την παραπάνω εξέλιξη ο πρόεδρος της Λόκερεν Λουίς Ντε Βρίες υπογράμμισε σε δηλώσεις του: «Με μεγάλη μου λύπη ανακοινώνω πως, παρά τις προσπάθειές μας, δεν μπορέσαμε να βρούμε χρηματοδότες ή επενδυτές για να πληρώσουμε τα χρέη μας μέσα στις προθεσμίες και συνεπώς αποδεχόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου».