Μπαρτσελόνα: Ο Αρτούρ ως αντάλλαγμα για Λαουτάρο και η περίπτωση Ουμτιτί

Στη Μπαρτσελόνα εντείνουν τις προσπάθειες απόκτησης του Λαουτάρο Μαρτίνες και μία από τις σκέψεις είναι να δώσουν και έμψυχα ανταλλάγματα στην Ίντερ, όπως ο Αρτούρ. Την ίδια ώρα, ψάχνουν τρόπους παραχώρησης του Σαμουέλ Ουμτιτί, όμως το υπάρχον συμβόλαιο και οι επιθυμίες του ίδιου του παίκτη αποτελούν εμπόδια...

Μπαρτσελόνα: Ο Αρτούρ ως αντάλλαγμα για Λαουτάρο και η περίπτωση Ουμτιτί

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα μεταγραφικό στόχο της Μπαρτσελόνα και οι Καταλανοί εντείνουν τις προσπάθειες απόκτησής του από την Ίντερ.

Μάλιστα, προκειμένου να ρίξουν την τελική τιμή της μεταγραφής, στη Βαρκελώνη προτίθεται να βάλουν στην... εξίσωση και ορισμένα έμψυχα ανταλλάγματα από το υπάρχον δυναμικό της ομάδας.

Σύμφωνα με τη φημολογία, ένα από αυτά ενδέχεται να είναι ο Αρτούρ Μέλο, ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος μέσος των «μπλαουγκράνα», ωστόσο όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση θα παραμείνει στη σφαίρα της φημολογίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Gazzetta dello Sport, ο 23χρονος χαφ τόνισε πως δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να αποχωρήσει από την ομάδα της Βαρκελώνης, αντιθέτως «βλέπει τον εαυτό του για πολλά χρόνια ακόμα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα»:

«Νιώθω περήφανος που το όνομά μου συνδέεται με ένα τόσο σημαντικό και γνωστό κλαμπ όπως η Ίντερ, η οποία έχει εξαιρετικό προπονητή και εντυπωσιακή ομάδα. Όμως, προς το παρόν σκέφτομαι μόνο τη Μπαρτσελόνα. Νιώθω πολύ άνετα στο κλαμπ και στην πόλη. Ειλικρινά, βλέπω τον εαυτό μου να φοράω τη φανέλα της Μπάρτσα για πολλά χρόνια».

Η περίπτωση Ουμτιτί

Αντίθετα με την περίπτωση του Αρτούρ, αυτή του Σαμουέλ Ουμτιτί είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Γάλλος διεθνής αποτελεί αναμφίβολα μια εξαιρετική μονάδα για τα μετόπισθεν, όμως τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και κυρίως οι συχνοί τραυματισμοί, έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο παραχώρησής του.

«Μνηστήρες» υπάρχουν πολλοί, αφού παρά το γεγονός ότι δεν έχει προκύψει επίσημο ενδιαφέρον, θεωρείται δεδομένα ότι ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και αρκετές από την Αγγλία θα ήθελαν στο δυναμικό τους τον 26χρονο γεννημένο στο Καμερούν αμυντικό.

Τα εμπόδια στην αποχώρηση του Ουμτιτί όμως είναι δύο: Αρχικά το υπάρχον συμβόλαιό του με τον σύλλογο, το οποίο τον δεσμεύει στη Βαρκελώνη μέχρι το 2023.

Παράλληλα, υπάρχει και η επιθυμία του ίδιου του παίκτη, ο οποίος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φύγει από τη Μπαρτσελόνα, κάτι που έχει καταστήσει σαφές όποτε οι ιθύνοντες του κλαμπ έχουν βάλει στο τραπέζι το ενδεχόμενο μεταγραφής του...