Η καραντίνα του Βούκοβιτς και η εμπειρία του στην Κίνα

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς μίλησε για τη μέχρι τώρα εμπειρία του στην Κίνα, τη δύο εβδομάδων καραντίνα που πέρασε και αναφέρεται στο πέρασμά του από την Ιταλία.

Η καραντίνα του Βούκοβιτς και η εμπειρία του στην Κίνα

Στο τέλος της περασμένης θερινής μεταγραφικής περιόδου ο Γιάγκος Βούκοβιτς έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Κίνα και συγκεκριμένα στην Κινγκντάο Ουανγκάι.

Ο Βούκοβιτς μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα για τη μέχρι τώρα πορεία του στην Κίνα. Με την ομάδα του έχει ξεκινήσει ήδη προπονήσεις και προετοιμάζεται για την επανέναρξη της σεζόν.

Αναλυτικά ο Γιάγκος Βούκοβιτς μίλησε:

Για την εμπειρία του στην Κίνα: «Είμαι στην Κίνα τρεισήμισι εβδομάδες και είμαι πολύ χαρούμενος. Προπονούμαι με την ομάδα πάνω από μία εβδομάδα. Πρόκειται για ένα πολύ καλό κλαμπ και μία μεγάλη πρόκληση για την καριέρα μου. Μόλις έφτασα στο αεροδρόμιο πήγα στο ξενοδοχείο και έμεινα δύο εβδομάδες στο δωμάτιο. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με την οικογένειά μου, να παρακολουθήσω ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ήταν λίγο δύσκολο, αλλά τώρα μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε. Όσον αφορά τον κορονοϊό, οι άνθρωποι είναι πειθαρχημένοι και σύντομα θα ξεπεραστεί. Τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια και τα μπαρ τώρα είναι ανοιχτά, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν μάσκες και να προστατεύονται. Η κατάσταση κάθε μέρα βελτιώνεται».

Για τις αναμνήσεις του από την Ελλάς Βερόνα: «Για μένα ήταν οι καλύτεροι έξι μήνες. Ίσως οι καλύτεροι της καριέρας μου, γιατί έπαιξα στο ιταλικό πρωτάθλημα που ήταν πάντα το όνειρό μου. Πρόκειται για ένα φανταστικό κλαμπ, αλλά πέσαμε στη δεύτερη κατηγορία. Νομίζω ότι δεν είχαμε αρκετή ποιότητα για να σωθούμε».

Για τον καλύτερο επιθετικό που αντιμετώπισε στο ιταλικό πρωτάθλημα: «Ο καλύτερος επιθετικός που αντιμετώπισα στη Serie A ήταν ο Ντζέκο. Είναι ψηλός, δυνατός και ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο».

Αν θα ήθελε να μείνει στην Ιταλία: «Θα το ήθελα, αλλά έπρεπε να επιστρέψω στον Ολυμπιακό και να τελειώσω αυτό που ξεκίνησα. Αγωνιζόμασταν στο Champions League. Δεν θυμάμαι αν κάποιος ιταλικός σύλλογος με ενδιέφερε, αλλά νομίζω ότι αν είχα την ευκαιρία να επιστρέψω στη Serie A σίγουρα θα επέστρεφα. Τώρα είμαι 31 ετών, αλλά δεν έχει σημασία. Αν υπήρχε ενδιαφέρον θα επέστρεφα στην Ιταλία, γιατί για μένα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα, ειδικά για τους αμυντικούς».