Ο Όλαφ Μέλμπεργκ και η επιτυχία του στη Χέλσινγκμποργκ

Ο Όλαφ Μέλμπεργκ είναι πλέον προπονητής και τα πήγε περίφημα στη Χέλσινγκμποργκ.

Ο Όλαφ Μέλμπεργκ και η επιτυχία του στη Χέλσινγκμποργκ

Δεν υπήρχε περίπτωση ένα μυαλό όπως αυτό του Όλαφ Μέλμπεργκ, που ήταν «προπονητής» εντός αγωνιστικού χώρου, να έμενε εκτός ποδοσφαίρου. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πήγαινε να πάρει το δίπλωμα προπονητή. Ο Σουηδός παλαίμαχος αμυντικός του Ολυμπιακού έχει αρχίσει δειλά δειλά να κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα.

Αφού έκανε το «αγροτικό» του στις μικρές κατηγορίες της πατρίδας του (Μπρομαποϊκάρνα, Φρέμαντ), από τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέλαβε μία δύσκολη δουλειά. Να σώσει τη Χέλσινγκμποργκ από τον υποβιβασμό. Τα κατάφερε εντέλει, καθώς το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί και η Χέλσινγκμποργκ κατόρθωσε με τον Μέλμπεργκ στο τιμόνι της να μείνει στην κατηγορία, τερματίζοντας στη 10η θέση σε ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων.

Κατάφερε λοιπόν να τη γλιτώσει από τα... Τάρταρα. Η Χέλσινγκμποργκ είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες στη Σουηδία, καθώς είχε συχνές παρουσίες στην Ευρώπη. Θα ήταν τραγικό για τους φιλάθλους της να υποβιβαστεί.

Ο Μέλμπεργκ εξελίσσεται πλέον σε έναν καλό προπονητή και οι συμπατριώτες του βλέπουν ότι σύντομα θα αναλάβει και καλύτερη ομάδα στο σουηδικό πρωτάθλημα. Ποιο είναι το αγαπημένο του σύστημα; Το 4-2-3-1.