Μεγάλη Παρασκευή αποφασίζει η ΓΣ για την επανέναρξη της Βundesliga!

Η γενική συνέλευση της Bundesliga θα πάρει την απόφαση τη Μεγάλη Παρασκευή πότε θα ξεκινήσει εκ νέου η κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Μεγάλη Παρασκευή αποφασίζει η ΓΣ για την επανέναρξη της Βundesliga!

Από όλες τις προσλαμβάνουσες το προηγούμενο διάστημα προκύπτει πως η Bundesliga θα είναι το πρώτο από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που θα σύρει τον... χορό της πολυπόθητης επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης.

Άλλωστε πολλές ομάδες της έχουν ήδη ξεκινήσει -έστω και σε γκρουπ- τις προπονήσεις, δίνοντας μια μορφή ποδοσφαιρικής κανονικότητας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή για τους Ορθόδοξους (17/4) η γερμανική λίγκα έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για να συμβουλευτεί τους 36 συλλόγους που συνθέτουν τις δύο κορυφαίες κατηγορίες της χώρας.

Θέμα της η πιθανή επανέναρξη, αυστηρά πίσω από κλειστές πόρτες, των επαγγελματικών πρωταθλημάτων εντός του Μαΐου, σε μια ημερομηνία μεταξύ του Σαββάτου 2 και του Σαββάτου 16 του μήνα.

Το ποδόσφαιρο στη Γερμανία σταμάτησε στα μέσα Μαρτίου.

Οι περισσότεροι από τους 18 συλλόγους της Bundesliga επέστρεψαν στις προπονήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, εφαρμόζοντας τις κατευθυντήριες γραμμές αποστάσεων ασφαλείας για να περιορίσουν την πανδημία, δηλαδή με μικρές ομάδες παικτών στο γήπεδο και αποφεύγοντας τη φυσική επαφή.

Η DFL σχεδιάζει να έχει ολοκληρώσει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφύγει την απώλεια των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης.