«Final Eight» για Champions και Europa League

Ο κορονοϊός πλήττει και το ποδόσφαιρο και η UEFA ανακοίνωσε μια σειρά συναντήσεων ώστε να συζητήσει τις εξελίξεις γύρω από τα εγχώρια πρωταθλήματα αλλά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Final Eight» για Champions και Europa League

Η αγωνιστική δράση στα ποδοσφαιρικά δρώμενα σχεδόν σε όλο τον κόσμο έχει σταματήσει εδώ και περίπου έναν μήνα και... κάτι λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, όμως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία θα προχωρήσουν σε επανέναρξη προπονήσεων από τις αρχές Μαΐου.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης την επόμενη Πέμπτη 23 Απριλίου για μια συνάντηση ενημέρωσης ώστε να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον αντίκτυπο που προκαλείται από το ξέσπασμα του κορονοϊού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της UEFA.

«Αυτή η συνάντηση έπεται της συνεδρίασης των γενικών γραμματέων των 55 μελών της UEFA την Τρίτη 21 Απριλίου. Οι συναντήσεις θα εξετάσουν τις εξελίξεις τόσο στα πρωταθλήματα όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», αναφέρεται επίσης σε αυτήν.

Από κει και έπειτα, έχει γίνει ήδη αναφορά σχετικά με το Champions και το Europa League, ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν, οπότε θα πρέπει να αλλάξουν τη μορφή διεξαγωγής τους.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ένα τουρνουά «Final Eight», με εφάπαξ νοκ άουτ παιχνίδια μεταξύ των ομάδων, όλα στην ίδια πόλη, στην Κωνσταντινούπολη για το Champions League και στο Γκντανσκ για το Europa League.

Αυτά θα διεξαχθούν πιθανότατα στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου, μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.