Αυστρία: Επιστροφή στις προπονήσεις, ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα!

Η Κυβέρνηση της Αυστρίας έδωσε άδεια στις ομάδες να επιστρέψουν στις προπονήσεις, ώστε να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα στην χώρα. *Από την 1η Μαΐου τα υπόλοιπα σπορ.

Αυστρία: Επιστροφή στις προπονήσεις, ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα!

Το «πράσινο φως» για την επιστροφή της αγωνιστικής δράσης στα γήπεδα της Αυστρίας έδωσε η Κυβέρνηση της χώρας.

Ο υπουργός αθλητισμού Βέρνερ Κόγκλερ γνωστοποίησε ότι οι επαγγελματικοί σύλλογοι θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις τους από την Δευτέρα του Πάσχα (20/4), έτσι ώστε να προετοιμαστούν για την συνέχεια του πρωταθλήματος το οποίο είχε διακοπεί από τις 8 Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως σημείωσε, αρχικά οι προπονήσεις των ομάδων θα πρέπει να γίνουν σε μικρά γκρουπ των έξι ποδοσφαιριστών, κάτι το οποίο ήδη κάνουν το τελευταίο διάστημα και στην Γερμανία στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία.

Όταν ρωτήθηκε όμως ο Κόγκλερ για συγκεκριμένη ημερομηνία επανεκκίνησης του πρωταθλήματος απέφυγε να απαντήσει. Τόνισε ωστόσο πως «εμείς, ως κυβέρνηση, θέλουμε να το πετύχουμε αυτό και να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Δεν θέλουμε να σταθούμε εμπόδιο».

Δημοσιεύματα από την Αυστρία υποστηρίζουν πως τον επόμενο μήνα θα αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα, με τα παιχνίδια να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τόσο οι παίκτες όσο και τα προπονητικά τιμ των ομάδων θα υποβληθούν σε εξετάσεις για κορονοϊό 48 ώρες πριν τη σέντρα.

Η Αυστρία έγινε μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ξεκίνησε την σταδιακή άρση των μέτρων που πάρθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας και επέτρεψε σε χιλιάδες καταστήματα να επαναλειτουργήσουν τη Μεγάλη Τρίτη (14/04).

Από την 1η Μαΐου τα υπόλοιπα σπορ

Πέρα από το ποδόσφαιρο, η κυβέρνηση της χώρας γνωστοποίησε ότι θα δοθεί άδεια σε μερικά αθλήματα που υπάρχει απόσταση μεταξύ των συμμετεχόντων, όπως το τένις και το γκολφ, να επαναρχίσουν από την 1η Μαΐου.

«Βεβαίως, στα ατομικά αθλήματα, στα οποία δεν υπάρχει άμεση επαφή, θα δοθεί προτεραιότητα πιο γρήγορα σε σχέση με τα ομαδικά, στα οποία η επαφή είναι αναπόφευκτη ή, στα επικοινωνιακά αθλήματα», τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός αθλητισμού της Αυστρίας, Βέρνερ Κόγκλερ, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι οι υπαίθριες εγκαταστάσεις δεν θα είναι, πλέον, απαγορευμένες για το κοινό, συμπεριλαβανομένων των εγκαταστάσεων στίβου, τένις, γκολφ, κέντρων ιππασίας, ξιφομαχίας και σκοποβολής.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ακόμα πως θα επιτρέπονται τα επικίνδυνα αθλήματα, όπως το σκι, τα οποία συχνά διεξάγονται μακριά από χιονοδρομικά κέντρα, αλλά επισήμανε προς όσους το επιχειρήσουν να κάνουν «κάτι εύκολο», για να αποφύγουν τα ατυχήματα.

Τέλος, ο Κόγκλερ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν είναι αρνητική και στην περίπτωση διεξαγωγής της εφετινής Formula 1 στην πίστα της Red Bull, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών.