Πογκμπά: «Παλιά ήμουν Άρσεναλ, λάτρευα τον Ανρί»

Ο Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκάλυψε ότι στο παρελθόν υποστήριζε την Άρσεναλ, αλλά στην συνέχεια άλλαξε την επιλογή του όταν μετακόμισε στους «κόκκινους διαβόλους».

Πογκμπά: «Παλιά ήμουν Άρσεναλ, λάτρευα τον Ανρί»

Αποκαλυπτικός για το παρελθόν του παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πολ Πογκμπά. Ο Γάλλος άσος παραδέχτηκε ότι αρχικά υποστήριζε την Άρσεναλ και ότι αγαπημένος του ποδοσφαιριστής ήταν ο Τιερί Ανρί, αλλά στην συνέχεια άλλαξε την επιλογή του και τάχθηκε υπέρ των «κόκκινων διαβόλων».

«Θα είμαι ειλικρινής... Αρχικά ήμουν φίλος της Αρσεναλ γιατί είχε πολλούς Γάλλους παίκτες στο ρόστερ της. Εγώ και ο ένας αδερφός μου την υποστηρίζαμε, ενώ ο άλλος ήταν Γιουνάιτεντ. Λάτρευα τον Τιερί Ανρί και γι' αυτόν έγινα τότε Άρσεναλ. Όμως αργότερα επέλεξα τη Γιουνάιτεντ», τόνισε ο 27χρονος μέσος της Μάντσεστερ.

Υπενθυμίζεται πως ο Πογκμπά εντάχθηκε το 2009 στις ακαδημίες της Γιουνάιτεντ σε ηλικία 16 ετών από την Χάβρη και το 2012, αφού έμεινε ελεύθερος από τον αγγλικό σύλλογο, μετακόμισε στην Ιταλία βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Γιουβέντους. Τελικά, τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2016, επέστρεψε στο «Ολντ Τράφορντ» και την Γιουνάιτεντ, με το κόστος της μεταγραφής του από τους «μπιανκονέρι» να φτάνει τα 105 εκατομμύρια ευρώ.

Στο διάστημα της δεύτερης θητείας του στους «κόκκινους διαβόλους» ο Πογκμπά έχει αγωνιστεί σε 143 ματς και έχει πετύχει 31 γκολ, ωστόσο την εφετινή αγωνιστική περίοδο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών με αποτέλεσμα να αγωνιστεί σε μόλις οκτώ παιχνίδια της ομάδας του. Εδώ και αρκετούς μήνες φήμες τον θέλουν να αποχωρεί από τον σύλλογο την προσεχή μεταγραφική περίοδο για να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.