Καραντίνα δίχως τέλος για την εθνική ομάδα της Κίνας

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κίνας έμεινε σε καραντίνα για ένα μήνα στο Ντουμπάι και οι παρενέργειες είναι χρήσιμη εμπειρία για όλους.

Καραντίνα δίχως τέλος για την εθνική ομάδα της Κίνας

Μια καραντίνα δίχως τέλος κι ένα ψυχολογικό στρες χωρίς προηγούμενο: για να γίνουν κατανοητές ποιες είναι οι παρενέργειες της πανδημίας, είναι χρήσιμη η εμπειρία της κινεζικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας παρέμεινε σε απομόνωση για σχεδόν ολόκληρο τον Μάρτιο στο Ντουμπάι, όπου έκανε προετοιμασία ενόψει των ακυρωθέντων αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα, στις 23 του περασμένου μήνα, κι από τότε βρίσκεται σε πραγματική καραντίνα, στο νησί Χαϊνάν.

«Σε αυτή την περίοδο όλοι, οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, έχουν υποστεί πολύ ισχυρή ψυχολογική πίεση. Ήταν όλοι σε μεγάλη ανησυχία, με λίγη νοσταλγία αλλά και μεγάλο φόβο για την ασφάλειά μας» δήλωσε στην κινεζική τηλεόραση ο Λι Τίε, ο προπονητής που πήρε τη θέση του Μαρτσέλο Λίπι.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επιστροφή οι έλεγχοι αποκάλυψαν ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές εμφάνισαν υψηλό βαθμό κόπωσης. Από τις 6 Απριλίου, όλες οι κινεζικές ομάδες ξανάρχισαν τις προπονήσεις, αλλά το πρωτάθλημα τελεί ακόμη σε αναστολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ