CIES: Ο Ολυμπιακός 16ος στον κόσμο με παίκτες στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης

O Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει τροφοδοτήσει με τους περισσότερους παίκτες από οποιαδήποτε άλλη της ελληνικής Super League τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου, όπως αναφέρει η τελευταία μελέτη του CIES.

CIES: Ο Ολυμπιακός 16ος στον κόσμο με παίκτες στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης

O Ολυμπιακός είναι η ελληνική ομάδα που έχει τροφοδοτήσει με τους περισσότερους παίκτες (8) από οποιαδήποτε άλλη της Super League τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως σημειώνει σήμερα η τελευταία μελέτη του CIES.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει τη 16η θέση στη σχετική κατάταξη με ομάδες από όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι άλλοι πέντε ελληνικοί σύλλογοι έδωσαν συνολικά 10 παίκτες στα top 5 τουρνουά της ηπείρου μας.

Η τελευταία μελέτη του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, υπογραμμίζει τους κύριους συλλόγους από τους οποίους φτάνουν οι περισσότεροι παίκτες στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο Άγιαξ (22 παίκτες), μπροστά από την Μπενφίκα (21) και τη Σάλτσμπουργκ (20). Στις πρώτες 15 θέσεις υπάρχουν επίσης τρεις ομάδες από το Βέλγιο (Γάνδη, Άντερλεχτ και Μπριζ), δύο ακόμη πορτογαλικές (Σπόρτινγκ και Πόρτο), μία επιπλέον ολλανδική (Αϊντχόφεν), η Βασιλεία από την Ελβετία, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Κροατία και η Κοπεγχάγη από τη Δανία.

Οι δεύτερες ομάδες της Ρεάλ Μαδρίτης (4η) και της Μπαρτσελόνα (11η) επίσης κατατάσσονται ψηλά στην κατάταξη...