Βιάλι για τη νίκη απέναντι στον καρκίνο: «Θα δω ξανά τα μαλλιά μου να μεγαλώνουν»

Ο παλαίμαχος Ιταλός ποδοσφαιριστής, Τζιανλκούκα Βιάλι βγήκε νικητής στη μάχη με τον καρκίνο μετά από 17 μήνες και ανυπομονεί να δει τα μαλλιά του να μεγαλώνουν. 

Βιάλι για τη νίκη απέναντι στον καρκίνο: «Θα δω ξανά τα μαλλιά μου να μεγαλώνουν»

Μετά από 17 μήνες με χημειοθεραπείες ο Τζιανλούκα Βιάλι «πάτησε» τον καρκίνο στο πάγκρεας και έστειλε τα καλά μαντάτα στην ποδοσφαιρική κοινότητα. «Ήταν δύσκολο, ακόμα και για κάποιον σκληρό τύπο όπως εγώ, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά», είπε στις πρώτες τους δηλώσεις.

Ο παλαίμαχος Ιταλός ποδοσφαιριστής μίλησε στην «La Repubblica», για πρώτη φορά αφότου έλαβε τα τελευταία τεστ που επιβεβαίωσαν ότι ξεπέρασε πλήρως την ασθένειά του και συγκλόνισε με τα λόγια του, κάνοντας αναφορά σε εκείνους που μετρούν απώλειες από την πανδημία του κορονοϊού.

«Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κανένα σημάδι της ασθένειας. Είμαι χαρούμενος, έστω κι αν το λέω μέσα από τα δόντια μου για καλό και για κακό.

Το να αποκτήσω ξανά την υγειά μου σημαίνει ότι θα μπορώ ξανά να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, θα δω τα μαλλιά μου να μεγαλώνουν πάλι, δεν θα χρειάζεται να ζωγραφίζω τα φρύδια μου με μολύβι. Από αυτή την άποψη, νιώθω πολύ τυχερός σε σύγκριση με ότι συμβαίνει αυτόν τον καιρό.

Σκέφτομαι όλους εκείνους που υποχρεώθηκαν να πεθάνουν μόνοι στο νοσοκομείο, τους συγγενείς που δεν επιτρεπόταν να βρίσκονται δίπλα τους, τις κηδείες που απαγορευόταν να τιμηθούν κανονικά. Είναι τραγικό. Αυτή η κρίση θα αφήσει τεράστιες πληγές στη χώρα, συναισθηματικές, ηθικές, οικονομικές», είπε αρχικά για να αναφερθεί στη συνέχεια στον τρόπο που αντιμετώπισε τους φόβους του τον τελευταίο ενάμισι χρόνο:

«Πολεμάς τους φόβους σου με το να σκέφτεσαι τις επιθυμίες σου, να επικεντρώνεσαι σε αυτό που αγαπάς πραγματικά και στο πόσο όλοι θέλουμε να επιστρέψουν αυτά τα πράγματα».