Πέθανε ο θρυλικός πορτιέρο της Τσέλσι, Πίτερ Μπονέτι

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Τσέλσι και της εθνικής Αγγλίας, Πίτερ Μπονέτι.

Πέθανε ο θρυλικός πορτιέρο της Τσέλσι, Πίτερ Μπονέτι

Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της Τσέλσι και το αγγλικό ποδόσφαιρο στην είδηση του θανάτου του Πίτερ Μπονέτι σε ηλικία 78 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια. Ο εκλιπών, που είχε το παρατσούκλι «γάτα» για τα γρήγορα αντανακλαστικά του, υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του Λονδίνου από το 1960 ως το 1975 όπως επίσης και την τριετία 1976-1979.

Με τους «μπλε» έπαιξε πάνω από 600 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας, το Κύπελλο και φυσικά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1971 με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Η Τσέλσι βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τον θάνατο ενός από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, τον Πίτερ Μπονέτι. Όλοι στον σύλλογο θέλουμε ένα στείλουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Πίτερ», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Τσέλσι.

Πέρα από τους «μπλε» του Λονδίνου, ο Μπονέτι φόρεσε την φανέλα των Σεν Λούις Σταρς στις ΗΠΑ, της σκωτσέζικης Νταντί Γιουνάιτεντ, αλλά και της αγγλικής Γουόκινγκ, στην οποία κρέμασε τα γάντια του το 1986.

Με την εθνική ομάδα της Αγγλίας έπαιξε από το 1966 ως το 1970 και μέτρησε επτά εμφανίσεις, καθώς ήταν αναπληρωματικός του βασικού πορτιέρο των «λιονταριών», Γκόρντον Μπανκς.

Μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα δούλεψε αρχικά ως ταχυδρόμος, ενώ στη συνέχεια έγινε ο πρώτος προπονητής τερματοφυλάκων στην ιστορία της Τσέλσι, έναν ρόλο που ακολούθησε και στην Εθνική Αγγλίας.