Σανιόλ για Ζιντάν: «Μετά την κουτουλιά στον Ματεράτσι, δεν του μιλούσα για δύο χρόνια!» (vid)

Πέρα από τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ του 2006 κόντρα στην Ιταλία, η περιβόητη κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι είχε και άλλες επιπτώσεις για την εθνική Γαλλίας, αφού ο Γουίλι Σανιόλ κατέληξε να μη... μιλιέται με τον «Ζιζού»!

Σανιόλ για Ζιντάν: «Μετά την κουτουλιά στον Ματεράτσι, δεν του μιλούσα για δύο χρόνια!» (vid)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα AS, o τότε δεξιός μπακ της εθνικής Γαλλίας, Γουίλι Σανιόλ, εξιστόρησε τη δική του εκδοχή για όσα ακολούθησαν την κακόφημη κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι.

Μια κίνηση που κόστισε την κόκκινη κάρτα στον νυν τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και την ήττα στα πέναλτι από την Ιταλία στον τελικό του Μουντιάλ του 2006.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης και το περιστατικό Ζιντάν-Ματεράτσκι (στο 1:39 του βίντεο):

Ο Σανιόλ ανέφερε σχετικά: «Μπαίνεις στα αποδυτήρια, έχεις χάσει και έχεις έναν τύπο να μιλάει και να ζητάει συγγνώμη. Αλλά δεν τον ακούς! Είσαι βαθιά απογοητευμένος, είσαι στον κόσμο σου.

Δεν ήθελα να δεχθώ τη συγγνώμη του, ούτε να του μιλήσω. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Κανονικά, θα έπρεπε να πάω στην τουαλέτα και να καπνίσω 250 τσιγάρα σε 10 λεπτά. Μόνο έτσι θα ξέφευγα».

Και συνέχισε ο παλιός μπακ της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γαλλίας: «Δεν μιλούσαμε για σχεδόν δύο χρόνια. Το 2008, μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παντρευόμουν. Κι η σύζυγός μου μου είπε να τον καλέσουμε στο γάμο.

Του τηλεφώνησα, αλλά δεν μπορούσε να έρθει στο πάρτι. Όμως, χάρηκα όταν τον είδα την επόμενη ημέρα στο γάμο. Ήπιαμε ένα απεριτίφ μαζί, κάναμε μία όμορφη συζήτηση και η σχέση μας αποκαταστάθηκε».