Ιταλία: Πρόταση για επιστροφή στις προπονήσεις στις 3 Μαΐου

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας Βιντσέντζο Σπανταφόρα πρότεινε να επιστρέψουν οι ομάδες της Serie A στις προπονήσεις στις 3 Μαΐου

Ιταλία: Πρόταση για επιστροφή στις προπονήσεις στις 3 Μαΐου

Την επιστροφή των ομάδων του Καμπιονάτο στις προπονήσεις πρότεινε ο υπουργός αθλητισμού της Ιταλίας στις 3 Μαΐου, παρά την κατάσταση που επικρατεί στην γειτονική χώρα με την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Βιντσέντζο Σπανταφόρα σημείωσε πως οι ομάδες πρέπει να αρχίσουν ξανά τις δραστηριότητες τους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αφού συντρέχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να επανέλθουν σταδιακά.

Την ίδια στιγμή βέβαια, αρκετές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας έχουν ταχθεί υπέρ της οριστικής διακοπής, ενώ υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο πρόεδρος της Μπρέσια Μάσιμο Τσελίνο, απειλείσαι ότι η ομάδα του θα αποχωρήσει στην Serie A σε περίπτωση επανέναρξης.

«Για εμένα είναι τρέλα να επιστρέψουμε. Αν μας αναγκάσουν είμαι διατεθειμένος να πάρω την ομάδα και να μην κατέβει σε κανένα ματς προς σεβασμό των πολιτών της Μπρέσια που περνούν δύσκολες στιγμές και φυσικά προς τιμήν της μνήμης όσων χάθηκαν και δεν είναι πλέον ανάμεσά μας», είχε πει χαρακτηριστικά.

Στην Σέριε Α έχουν συμπληρωθεί 26 αγωνιστικές και απομένουν άλλες 12 για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στον θεσμό.