Οπαδός-σύμβολο της Λίβερπουλ που επέζησε από την τραγωδία του «Χίλσμπορο» πέθανε από κορονοϊό (vid)

Ένας από τους επιζώντες της τραγωδίας του «Χίλσμπορο» και οπαδός-σύμβολο της Λίβερπουλ, ο Ντέιβ Ρόλαντ, έχασε τη ζωή του σήμερα, Παρασκευή 10/4, από κορονοϊό.

Οπαδός-σύμβολο της Λίβερπουλ που επέζησε από την τραγωδία του «Χίλσμπορο» πέθανε από κορονοϊό (vid)

Ο Ντέιβ Ρόλαντ, ένας από τους επιζώντες της τραγωδίας του «Χίλσμπορο» και οπαδό-σύμβολο της Λίβερπουλ, έχασε τη ζωή του σήμερα, Παρασκευή 10/4, από κορονοϊό.

Ο συγκεκριμένος φίλος των «ρεντς» ήταν στην τραγωδία του «Χίλσμπορο» το 1989 και μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει σε μία από τις πιο δραματικές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί εκείνη την ημέρα, όπου 96 φίλαθλοι των «κόκκινων» έχασαν τη ζωή τους, σε μία τραγική ιστορία που σημάδεψε για πάντα την ιστορία της Λίβερπουλ αλλά και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας της 15ης Απριλίου 1989 συμφώνησαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναβληθεί το μνημόσυνο, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού, αλλά και οι τελευταίες οδηγίες υγείας και ατομικής υγιεινής.

Η Μάργκαρετ Άσπιναλ, πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων του «Χίλσμπορο», είπε: «Σε εναρμόνιση των τελευταίων γεγονότων, η απόφαση για την αναβολή του μνημόσυνου στο ''Άνφιλντ'' είναι συλλογική. Ευχόμαστε να μείνετε όσο το δυνατόν περισσότεροι ασφαλείς, καθώς πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πιο σωστή προσέγγιση.

Ελπίζουμε να επανέλθουμε στο άμεσο μέλλον με την ανακοίνωση νέας ημερομηνίας για το μνημόσυνο. Εκ μέρους των οικογενειών, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την κατανόηση.

Θα σας ζητήσω παράλληλα να ενώσετε μαζί μας τις προσευχές σας στις 15 Απριλίου για να θυμηθούμε τους 96 ανθρώπους, κρατώντας τους ζωντανούς στις μνήμες μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η τραγωδία του «Χίλσμπορο» είναι η μεγαλύτερη αθλητική τραγωδία στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας. Συνέβη στις 15 Απριλίου 1989 στο γήπεδο της Σέφιλντ, όταν κατά τη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα Λίβερπουλ - Νότιγχαμ Φόρεστ για το Κύπελλο Αγγλίας 96 φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και πάνω από 800 τραυματίστηκαν.