Ινφαντίνο: «Σκεφτόμαστε το μέλλον αλλά προτεραιότητα είναι η υγεία»

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο σε συνέντευξη που έδωσε σε μέσο της Βραζιλίας ξεκαθάρισε πως πρώτα είναι υγεία και μετά το ποδόσφαιρο.

Ινφαντίνο: «Σκεφτόμαστε το μέλλον αλλά προτεραιότητα είναι η υγεία»

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τρία πράγματα στο μυαλό μας κατά σειρά προτεραιότητας: πρώτον, την υγεία, στη συνέχεια η βοήθεια προς την ποδοσφαιρική κοινότητα σε αυτήν την ώρα ανάγκης και επίσης σκεφτόμαστε το μέλλον».

Premier League: Σκέψεις για επιστροφή στις προπονήσεις τον Μάιο

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο σε συνέντευξή του στο UOL Esporte (Βραζιλία). «Θα πρέπει να αναζητηθεί μια κοινή στρατηγική για λύση, σε αρμονία με το άκουσμα όλων των ιδεών. Χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι κανένα παιχνίδι, καμία διοργάνωση και κανένα πρωτάθλημα δεν αξίζει τον ρίσκο μιας ανθρώπινης ζωής. Ο καθένας στον κόσμο πρέπει να είναι πολύ σαφής σε αυτό. Πρέπει να μάθουμε από αυτό. Θα ήταν περισσότερο από ανεύθυνο να αναγκαστούν οι διοργανώσεις να ξεκινήσουν εάν τα πράγματα δεν είναι 100% ασφαλή. Αν πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο θα το κάνουμε. Είναι καλύτερα να περιμένεις λίγο περισσότερο από το να αναλαμβάνεις τέτοιο ρίσκο», πρόσθεσε.


«Η πρώτη πρόταση που έκανα, από τις 44 που υπάρχουν, είναι η ακόλουθη: το χρονοδιάγραμμα των διεθνών αγώνων διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και σε όλες τις περιοχές του κόσμου και σε όλα τα επίπεδα . Ως εκ τούτου το σημερινό σύστημα θα πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και να αναθεωρηθεί ανάλογα με τις ανάγκες τους, σε μια συλλογική προσπάθεια να διασφαλιστεί μια πραγματικά παγκόσμια προσέγγιση. Δεν είναι θέμα εδώ ότι η FIFA θέλει να κερδίσει περισσότερα χρήματα ή να έχει περισσότερη δύναμη. Η FIFA είναι μια ομοσπονδία μη κερδοσκοπικών ομοσπονδιών και το εισόδημά μας είναι εκεί για να επενδύσουμε στο ποδόσφαιρο και να βοηθήσουμε αν χρειαστεί. Όπως συμβαίνει τώρα, δυστυχώς», υποστήριξε.


«Εργαζόμαστε για ένα ταμείο που μπορεί να έχει μια ανεξάρτητη δομή διαχείρισης . Αυτό θα ενισχύσει μια επαγγελματική και προσανατολισμένη προσέγγιση, έτσι ώστε η λύση που είναι επαρκής για το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος θα γνωρίζει πού πηγαίνουν τα χρήματα και, εξίσου σημαντικό, γιατί τα χρήματα πηγαίνουν εκεί

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ