Διεθνές Συμβούλιο: Αλλαγές στον κανονισμό για το χέρι, νέο πρωτόκολλο VAR, υπόσχεση για το οφσάιντ

To Διεθνές Συμβούλιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ανακοίνωσε αλλαγές σχετικά με τον καταλογισμό παράβασης σε χέρι, το VAR και μελλοντικά το οφσάιντ.

Διεθνές Συμβούλιο: Αλλαγές στον κανονισμό για το χέρι, νέο πρωτόκολλο VAR, υπόσχεση για το οφσάιντ

To Διεθνές Συμβούλιο για τους Κανονισμούς του Ποδοσφαίρου (ΙFAB) ανακοίνωσε αλλαγές σχετικά με τον καταλογισμό παράβασης σε χέρι παίκτη για τη σεζόν 2020-21, αλλάζοντας επίσης το πρωτόκολλο VAR και με υπόσχεση για την αναθεώρηση του κανόνα του οφσάιντ.

«Το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για τον παίκτη ή και την ομάδα του να σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης

Στη Ξάνθη ο Στολτίδης!

Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα γκολ που δεν έγιναν δεκτά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν θα ισχύουν την επόμενη περίοδο.

Το IFAB κάνει σαφείς συστάσεις στους διαιτητές να κάνουν χρήση της τεχνολογίας. Πρόκειται για μία ακόμη προειδοποίηση προς την Premier League, η οποία είχε απλώς δώσει όλη τη δύναμη για αναθεώρηση διαιτητικών αποφάσεων στον υπεύθυνο του VAR.

«Επιπλέον συμφωνήθηκε ότι δεν θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει περισσότερη ευρύτητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση στις συνομιλίες μεταξύ διαιτητών των αγώνων κατά την αναθεώρηση, αλλά ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση της επικοινωνίας με σκοπό τη βελτίωση της κατανόησης της διαδικασίας εξέτασης και της τελικής απόφασης του διαιτητή» επισημαίνεται.

Τα μέλη συμφώνησαν ότι η θεμελιώδης φιλοσοφία του οφσάιντ είναι προς εξέταση προκειμένου να ενθαρρυνθεί το επιθετικό ποδόσφαιρο και η επίτευξη των γκολ: «Συνεπώς συμφωνήθηκε περαιτέρω ότι ο κανονισμός για το οφσάιντ θα πρέπει να αναλυθεί και να αναθεωρηθεί με σκοπό να προταθούν δυνητικά αλλαγές που να αντικατοπτρίζουν αυτή τη φιλοσοφία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ