Επανέναρξη της Bundesliga το Μάιο, κεκλεισμένων τα ματς όλο το 2020

Η Bundesliga έχει έτοιμο πλάνο για επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης τον Μάιο και ολοκλήρωση της σεζόν ως το τέλος Ιουνίου, ενώ για λόγους δημόσιας υγείας εξετάζει κεκλεισμένων θυρών παιχνίδια για όλο το έτος.

Επανέναρξη της Bundesliga το Μάιο, κεκλεισμένων τα ματς όλο το 2020

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να επιστρέψει η αγωνιστική δράση στα μεγάλα «σαλόνια» του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ο γενικός διευθυντής της Bundesliga, Κρίστιαν Ζέιφαρτ, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στους «New York Times» πως η διοργανώτρια Αρχή έχει έτοιμο πλάνο για την επανέναρξη της σεζόν στις δύο μεγάλες κατηγορίες της χώρας, όπως επίσης και το ότι οι διοργανώσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Παράλληλα, ο Ζέιφαρτ κλήθηκε να αναφερθεί και στην παρουσία φιλάθλων στις αναμετρήσεις. Επ’ αυτού λοιπόν, κατέστησε σαφές πως για λόγους δημόσιας υγείας όλα τα παιχνίδια που πρόκειται να πραγματοποιηθούν ως το τέλος του έτους αναμένεται να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να μην κινδυνέψει η υγεία των φιλάθλων από τον κορονοϊό.

Οι παρόντες δεν θα ξεπερνούν τους 240 και θα αφορούν μόνο όσους άμεση σχέση με τη διεκπεραίωση των αγώνων, όπως π.χ. ιατρικό προσωπικό, τηλεοπτική μετάδοση κτλ.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται πως αρκετές ομάδες της Bundesliga επιστρέφουν σταδιακά στις προπονήσεις. Μετά τις Λειψία, Σάλκε, Ντόρτμουντ, Άιντραχτ, Χόφενχαϊμ, Άουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ, πλέον από την περασμένη Δευτέρα (6/4) προστέθηκε σ’ αυτές και η Μπάγερν Μονάχου, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας του κορονοϊού.