Ξαναγοράζει ο Μαρινάκης τη Νότιγχαμ; Το τρελό σενάριο της Daily Mail

H αγγλική εφημερίδα Daily Μail αποκάλυψε σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Championship, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νότιγχαμ, σκέπτονται να ξαναγοράσουν τα κλαμπ.

Ξαναγοράζει ο Μαρινάκης τη Νότιγχαμ; Το τρελό σενάριο της Daily Mail

Η Daily Mail έφερε στο φως σήμερα (8/4) ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Championship σκέφτονται να... επαναγοράσουν τις ομάδες τους, προκειμένου να αποφύγουν οικονομική καταστροφή από τον κορονοϊό!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο περιλαμβάνει και τις 24 ομάδες - συμπεριλαμβανομένης της Νότιγχαμ- οι οποίες συμφώνησαν να μπουν σε ειδική διαχείριση, με τους ιδιοκτήτες τους να μπορούν να αγοράσουν τα κλαμπ και να διαπραγματευτούν νέες συμβάσεις.

Κορονοϊός: Η Νότιγχαμ ενέταξε μέρος του προσωπικού της στο κυβερνητικό πρόγραμμα

Ωστόσο, η Mail προσθέτει ότι «θα υπήρχαν νομικές συνέπειες και κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τεράστια εμπιστοσύνη από όλες τις ομάδες».

Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Οι ιδιοκτήτες και οι επικεφαλής στελέχη της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου είχαν συζητήσεις σχετικά με μια διαδικασία γνωστή ως group administration, την τελευταία απεγνωσμένη ενέργεια για την αποφυγή καταστροφής, αν δεν υπάρξει συνεννόηση.

Κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν τη συμφωνία και των 24 συλλόγων και θα απαιτούσε τεράστια εμπιστοσύνη από όλες τις πλευρές, αλλά θα άλλαζε το πρόσωπο του αγγλικού ποδοσφαίρου πέρα ​​από την πανδημία του κορονοϊού.

Με την ένταξη κάθε ομάδας στην group administration το προσωπικό θα απολυθεί προσωρινά και όλοι οι παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι. Στη συνέχεια κάθε ιδιοκτήτης θα αγοράσει εκ νέου την ομάδα και θα διαπραγματευτεί από την αρχή τις συμβάσεις.

Η Mail δηλώνει ότι είναι μια ιδέα που συζητήθηκε εν μέσω των τρεχουσών πιθανών περικοπών μισθών για τους παίκτες, καθώς οι σύλλογοι θέλουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας COVID-19.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος της Football League, Rick Parry, είναι ενήμερος των συζητήσεων. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι ισχύουσες ποινές για τις ομάδες που εισέρχονται στη διοίκηση θα πρέπει να αρθούν και ότι θα πρέπει να επιτευχθούν συμφωνίες για τους παίκτες που θα μείνουν ελεύθεροι - αλλά οι ομάδες «έχουν συζητήσει τουλάχιστον μια δεσμευτική συμφωνία για το θέμα αυτό».

Η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν στην 5η θέση της βαθμολογίας πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος της Championship εξαιτίας της επέλασης του κορονοϊού κι έκανε όνειρα ανόδου στην Premier League.