Ιταλία: Το πλάνο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport

Πλάνο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος υπάρχει στην γειτονική Ιταλία, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Ιταλία: Το πλάνο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport

Πλάνο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος υπάρχει στην γειτονική Ιταλία, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό αλλά στην Ιταλία όχι μόνο συζητάνε για το εάν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά υπάρχει και σχέδιο για να ξαναμπούν οι ομάδες στο γήπεδο.

Σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Gazzetta dello Sport, οι σύλλογοι έχουν φτάσει σε κατ' αρχήν συμφωνία για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος (Serie A) σε κάποια ημερομηνία μεταξύ της 24ης Μαΐου και της 7ης Ιουνίου!

Το σχέδιο μάλιστα προβλέπει σε περίπου έναν μήνα, να ξεκινήσουν ξανά οι προπονήσεις που έχουν διακοπεί εδώ και έναν μήνα φυσικά λόγω του κορονοϊού.

Όπως σημειώνεται από την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα χρειαστούν σίγουρα έξι εβδομάδες (13 αγωνιστικές) για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στην Ιταλία, κάτι που μπορεί να συμβεί από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου!

Όλα βέβαια εξαρτώνται από το πότε κι αν τελικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θυμίζουμε πως μόλις χθες Τρίτη, ο πρόεδρος της Λάτσιο Κλαούντιο Λοτίτο δήλωσε πως η ομάδα του είναι έτοιμη να επιστρέψει στις προπονήσεις!

«Κανείς δεν θέλει να υπονομεύσει την υγεία των πολιτών. Όλες οι δραστηριότητες, με την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης, μπορούν να εκτελεστούν και πάλι, εφόσον διασφαλίζονται όλα τα μέσα προστασίας και ασφάλειας.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν διαφορετική φυσική κατάσταση από έναν κανονικό άνθρωπο και υπόκεινται σε ιατρικούς ελέγχους 24/7, ώστε να μπορούν να εκπαιδεύονται χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των άλλων. Ήμασταν από τους πρώτους που σταματήσαμε τις προπονήσεις. Όμως δηλώνουμε έτοιμοι πως μπορούμε να επιστρέψουμε στις προπονήσεις.

Το προπονητικό κέντρο του Φορμέλλο είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα ιατρικά εργαλεία και κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα τεθεί σε κίνδυνο. Έχουμε μάσκες, γάντια ακόμα και ειδικά γυαλιά. Η Λάτσιο είναι μια μεγάλη οικογένεια που νοιάζεται για όλους».