Κρόος: Η περικοπή μισθών είναι άχρηστη δωρεά!

Ο Γερμανός διεθνής μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Τόνι Κρόος, εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο μείωσης των αποδοχών των ποδοσφαιριστών λόγω της αναστολής της αγωνιστικής δράσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

 Κρόος: Η περικοπή μισθών είναι άχρηστη δωρεά!

Παρότι στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει τεθεί, ακόμη, τουλάχιστον, ζήτημα περικοπής μισθών, είναι κάτι για το οποίο ρωτήθηκε ο Τόνι Κρόος σε συνέντευξη του στο «SWR Sport».

Εκεί ο Γερμανός διεθνής μέσος εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με αυτή την πρακτική, η οποία είναι κοινός τόπος για τις ομάδες της Ευρώπης, ούτως ώστε να περιορίσουν τις οικονομικές τους ζημίες, λόγω της αναστολής της αγωνιστικής δράσης, ούτως ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «Μια περικοπή μισθού είναι σαν μια άχρηστη δωρεά».

Για να προσθέσει: «Εγώ είμαι υπέρ του να πληρώνεται όλος ο μισθός και ο καθένας να κάνει σωστά πράγματα με αυτόν. Σε όλους ζητείται να βοηθούν όπου είναι αναγκαίο και υπάρχουν πολλά μέρη όπου είναι αναγκαίο».

Ο Κρόος παραδέχθηκε ότι, σε περίπτωση που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν επιστρέψει στην δράση τον Μάιο ή τον Ιούνιο, αλλά τον χειμώνα, θα υπάρξουν σύλλογοι που δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν, λόγω οικονομικής κατάρρευσης.

«Αυτό θα άλλαζε το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζουμε» είπε σχετικά ο Γερμανός, παραδεχόμενος ακόμα ότι «εξαιτίας της κρίσης, θα υπάρξουν κάποια ποσά στο ποδόσφαιρο που δεν θα μπορούν να πληρώνονται. Αυτό ίσως να μην είναι κακό, γιατί όλα είχαν φτάσει σε ένα ακραίο επίπεδο».