Ο Λουσιέν Φαβρ δεν ξεχνά τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο!

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ο τεχνικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ υπενθύμισε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν τα προσφυγόπουλα στην Λέσβο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Ο Λουσιέν Φαβρ δεν ξεχνά τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο!

Η επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στην Bundesliga αργεί ακόμη κι οι εκπρόσωποι της έχουν το χρόνο για ν' ασχοληθούν με κοινωνικά προβλήματα επιδεικνύοντας ένα «πρόσωπο» που δεν μας ήταν γνωστό μέχρι τούδε.

Ένας εξ αυτών είναι κι ο Λουσιέν Φαβρ.

Ο τεχνικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, όμως δεν αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, όπως θα περίμενε κανείς, μόνο, στην πανδημία του κορονοϊού, που έχει προκαλέσει την αναστολή της αγωνιστικής δράσης σε όλη (σχεδόν) την Ευρώπη, αλλά και σε ένα άλλο πρόβλημα που αυτή την περίοδο έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο.

Για το προσφυγικό ο λόγος και την κατάστασης των μικρών παιδιών που βρίσκονται στις δομές φιλοξενίες της Λέσβου.

«Μέσα σε αυτή την κρίση με τον κορωνοϊό, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τι συμβαίνει στη Λέσβο τις τελευταίες εβδομάδες. Πρόκειται για μια ανθρωπιστική τραγωδία. Προσφυγόπουλα, αποδυναμωμένα και παρατημένα, χρειάζονται επειγόντως βοήθεια. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο», τόνισε ο Ελβετός προπονητής της ομάδας από την Βεστφαλία.