Έντεκα εκατομμύρια ευρώ από την Ολλανδική Π.Ο στις ομάδες με οικονομικό πρόβλημα!

Η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε έκτακτο βοήθημα 11 εκ. ευρώ για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα εξαιτίας της αναστολής της αγωνιστικής δράσης, λόγω του κορονοϊού. 

Έντεκα εκατομμύρια ευρώ από την Ολλανδική Π.Ο στις ομάδες με οικονομικό πρόβλημα!

Ενώ οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του Ολλανδικού ποδοσφαίρου (Eredivisie) συνεχίζουν να ερίζουν για το μέλλον της φετινής σεζόν χωρισμένες σε δύο «στρατόπεδα» (αυτών που θέλουν να συνεχιστεί κι εκείνων που επιθυμούν να διακοπεί εδώ και τώρα...) κι η διοργανώτρια τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας τα κελεύσματα των αρχών της χώρας και της UEFA, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέλαβε πρωτοβουλία για την οικονομική ελάφρυνση των ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την αναστολή της αγωνιστικής δράσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωθηκε θα δοθεί έκτακτη οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ για όσους συλλόγους αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα βιωσιμότητας.

Εκείνο που είναι ακόμη πιο σημαντικό είναι πως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το βοήθημα αυτό συγκεντρώθηκε από τους παίκτες των εθνικών ομάδων (Ανδρών, Γυναικών και Κ21), αλλά και από χορηγό τράπεζα των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και της Ομοσπονδίας.