Εγκλωβισμένος Σιόβας: «Φοβόμαστε στην Ισπανία»

Ο Δημήτρης Σιόβας εξέφρασε τον φόβο που βιώνει στην Ισπανία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Εγκλωβισμένος Σιόβας: «Φοβόμαστε στην Ισπανία»

Ο Δημήτρης Σιόβας, που αγωνίζεται στη La Liga με τη φανέλα της Λεγκανές, μίλησε στο περιοδικό «Vape Pape» για την κατάσταση που βιώνει στην Ισπανία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός έχει αποκλειστεί στην Ισπανία. Στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι ισπανικές αρχές δεν αντιμετώπισαν εγκαίρως την απειλή του φονικού ιού.

Σιόβας: «Σας παρακαλώ στην Ελλάδα να καταλάβετε τη σοβαρότητα του προβλήματος»

Είπε συγκεκριμένα:

«Η ισπανική κυβέρνηση δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα. Αν και γνώριζε τι συνέβαινε στην Ιταλία, δεν παρείχε τις απαραίτητες προμήθειες στα νοσοκομεία. Η αλήθεια είναι ότι τα σχολεία έκλεισαν, ευτυχώς για τα παιδιά μας, όμως επιτράπηκαν διαδηλώσεις στο κέντρο της Μαδρίτης με χιλιάδες κόσμο. Δεν υποχρεώθηκε ο πληθυσμός να μείνει σπίτι και πολύς κόσμος γέμιζε τα καφέ και τα εστιατόρια».

Για το ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Στην Ισπανία υπάρχει μεγάλος αριθμός θανάτων και φοβόμαστε, ακόμη περισσότερο γιατί είμαστε σε μία ξένη χώρα, μακριά από την πατρίδα μας και ανήμποροι να γυρίσουμε».

Αναφερόμενος στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε: «Στην Ελλάδα είδαν τι συνέβη στην Ιταλία και αντέδρασαν καλύτερα. Συνειδητοποίησαν πόσο γρήγορα διαδίδεται ο ιός σε όλο τον κόσμο και ανέλαβαν γρήγορα δράση. Η κατάσταση είναι δύσκολη και εμείς εδώ στην Ισπανία το βιώσαμε άσχημα. Χρειάζεται πολλή προσοχή και ο κόσμος να μην παίρνει αψήφιστα τα μέτρα. Πρέπει να επιδείξουμε πειθαρχία και να μείνουμε στο σπίτι για όσο διάστημα λένε οι ειδικοί, για το καλό το δικό μας και των οικογενειών μας».