Οπαδοί της Λίβερπουλ κατά Χένρι: «Φέρεται σαν τον Σκρουτζ»

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ είναι εκνευρισμένοι με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Τζον Χένρι γιατί έθεσε σε υποχρεωτική άδεια το προσωπικό της ομάδας, ενώ οι μεγαλομέτοχοι θα πληρώνονται κανονικά.

Οπαδοί της Λίβερπουλ κατά Χένρι: «Φέρεται σαν τον Σκρουτζ»

Μεγαλώνει η αγανάκτηση στο Λίβερπουλ για τον ιδιοκτήτη της αγαπημένης τους ομάδας, Τζον Χένρι. Οι «κόκκινοι» φίλαθλοι, μια ομάδας που φτιάχτηκε από εργάτες και για πολλά χρόνια εκπροσωπούσε τους κάτω «ορόφους» της κοινωνικής πυραμίδας, είναι έξαλλοι με τον Αμερικανό μεγιστάνα, ιδιοκτήτη της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Όλα ξεκίνησαν όταν προχθές έγινε γνωστό πως η διοίκηση της ομάδας έθεσε σε υποχρεωτική άδεια το μεγαλύτερο μέρος του διοικητικού της προσωπικού, σε μία προσπάθεια να περιορίσει το κόστος λειτουργίας του συλλόγου, για όσο διάστημα διαρκεί το «λουκέτο» λόγω του κορονοϊού.


Οι εργαζόμενοι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν το 80% του μισθού τους από το κράτος, όπως προβλέπει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης θα καλύψουν το υπόλοιπο των αποδοχών τους.

Δεν αναφέρθηκε όμως στην ανακοίνωση της διοίκησης πως 10 μεγαλοστελέχοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν, από τα ταμεία του συλλόγου, τους πενταψήφιους μηνιαίους μισθούς τους, ενώ οι εκατοντάδες υπόλοιποι υπάλληλοι θα πάρουν το 80% των αποδοχών τους από το κράτος.

Δηλαδή ο Χένρι, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με εκτιμώμενη περιουσία περίπου στα 9.7 δις δολάρια (!), και έχοντας την ιδιοκτησία της Λίβερπουλ, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια είχε καθαρά κέρδη ύψους 215 εκατ. ευρώ, βρήκε απλά την ευκαιρία να γλιτώσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λίρες και να περάσει το λογαριασμό στον Βρετανό φορολογούμενο!

«Είναι ντροπιαστικό για την ομάδα να έχει ιδιοκτήτη έναν Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, που φέρεται σαν τον Σκρουτζ σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο...»