Κορονοϊός: Συνεχίζεται κανονικά η σεζόν στο Μπουρούντι

Παρά την παγκόσμια απειλή του κορονοϊού, η Ομοσπονδία του Μπουρούντι αποφάσισε πως η αγωνιστικη δράση στην πρώτη και την δεύτερη κατηγορία της χώρας θα συνεχιστεί κανονικά. 

Κορονοϊός: Συνεχίζεται κανονικά η σεζόν στο Μπουρούντι

Το ποδόσφαιρο συνεχίζεται κανονικά στο Μπουρούντι, παρά την απειλή του κορονοϊού, όπως αποφάσισε η ομοσπονδία την Κυριακή (5/4) μετά από συνεδρίαση που είχε με τους εκπροσώπους των συλλόγων. Η χώρα της Ανατολικής Αφρικής είναι μία από τις μόλις τέσσερις που το τοπικό πρωτάθλημα διεξάγεται κανονικά, μετά το παγκόσμιο «λουκέτο» σε όλα τα αθλήματα που έχει επιφέρει η πανδημία.

«Μετά από διαβουλεύσεις με τον υπουργό υγείας, Ταντέους Ντικουμάνα, η γενική συνέλευση αποφάσισε ότι τα πρωταθλήματα της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας θα συνεχίσουν να διεξάγονται με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας, μετά τη συνεδρίαση που έλαβε χώρα προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί η σεζόν.

Υπάρχουν ήδη τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στο Μπουρούντι, που μαζί με την Λευκορωσία, τη Νικαράγουα και το Τατζικιστάν, συνεχίζουν όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Η περίοδος στο Μπουρούντι, η Εθνική ομάδα του οποίου αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν για πρώτη φορά στους τελικούς του Κόπα Άφρικα, ολοκληρώνεται σε τρεις αγωνιστικές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ